Клімкін: Українського консула досі не пустили до Сущенка

Клімкін: Українського консула досі не пустили до Сущенка

Укрінформ
Росія досі не надала дозволу на доступ українського консула до незаконно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це під час виступу в парламенті заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє кореспондент агентства.

"Із самого моменту арешту Романа (Сущенка - ред.) ми разом, у першу чергу задіюючи наших друзів і партнерів, наших колег із Мінінформполітики, задіюючи, звичайно, світові медіа та неурядові організації, намагаємося отримати консульський доступ до Романа, який йому гарантований відповідними міжнародно-правовими документами. Уже вчерговий раз Росія не надає такого доступу", - зазначив він.

Водночас міністр наголосив, що дипломати продовжують намагатися отримати такий доступ і сподіваються, що консул потрапить до Сущенка "найближчим часом".

Крім того, урядовець розповів, що РФ не надає дозволу на відвідування консулом й іншого політв'язня Олександра Кольченка, стан здоров'я якого останнім часом погіршився.

"Нам дійсно потрібна подальша скоординована позиція в сенсі тиску (на РФ - ред.) міжнародного співтовариства, міжнародних медіа і міжнародних неурядових організацій для покращення ситуації", - додав Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-