#FreeSushchenko: Росія використовує українців як заручників – МЗС Польщі

#FreeSushchenko: Росія використовує українців як заручників – МЗС Польщі

Укрінформ
МЗС Польщі занепокоєне затриманням кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в Росії і вважає, що воно призведе до подальшої ескалації напруги між Києвом та Москвою, яка де-факто використовує українців як заручників.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі у відповідь на інформаційний запит кореспондента Укрінформу у Варшаві. 

“Обставини затримання в Росії українського журналіста і паризького кореспондента Укрінформу Романа Cущенка, а також серйозні звинувачення на його адресу викликають занепокоєння. Ми уважно аналізуємо доступну інформацію по цій темі, аби мати повну картину. Доступна інформація вказує на те, що дії влади Російської Федерації вписуються у широкий контекст обмеження свободи ЗМІ і зростання тиску на незалежні журналістські середовища, які залишаються поза впливом російської пропаганди”, - йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

На переконання МЗС Польщі, ця ситуація веде до “подальшої ескалації напруги у відносинах Москви з Києвом”.

“Чергові арешти, а також й попередні, які викликають серйозні сумніви міжнародної спільноти, суворі вироки російських судів щодо громадян України, яких засуджено у показових процесах на багаторічні терміни ув’язнення, а згодом їх російська сторона де-факто використовує як заручників, не сприяє врегулюванню російсько-українського конфлікту й ускладнює реалізацію Мінських домовленостей”, - наголошують у відомстві. 

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенко, порушуючи всі міжнародні правила, затримали у Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-