Провина Сущенка викликає великі сумніви - «Репортери без кордонів»

Провина Сущенка викликає великі сумніви - «Репортери без кордонів»

Укрінформ
Серйозність обвинувачень, висунутих проти неправомірно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка, викликає великі сумніви.

Про це йдеться в заяві глави відділу Східної Європи та Центральної Азії міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" Йоганна Біра, опублікованій на сайті організації. 

«Те, як російська влада подає цей випадок, викликає великі сумніви з приводу серйозності обвинувачень, висунутих проти Романа Сущенка», - зазначив Бір.

Він нагадав, що в порушення прав українського журналіста було взято під варту, йому не було надано можливості зв'язатися з консульством, і він довго не отримував можливості зустрітися зі своїм адвокатом. «Якщо влада не може привести достовірні докази на підтримку обвинувачень, вони мають звільнити його (Сущенка. - Ред.) негайно», - сказав Бір.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка було неправомірно затримано 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають в СІЗО "Лефортово" і обвинувачують у шпигунстві.

Адвоката Фейгіна пропустили до підзахисного лише на 15 хвилин у вівторок, 4 жовтня.

ФСБ повідомило, що 7 жовтня 2016 року о 14.30  проводитимуться процесуальні дії за участю Романа Сущенка в СУ ФСБ.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом агентства у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-