Росія досі не пускає консула до Сущенка - адвокат

Росія досі не пускає консула до Сущенка - адвокат

Укрінформ
До неправомірно затриманого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка все ще не пускають консула.

Про це заявив адвокат Марк Фейгін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я вчора ввечері вже розмовляв із Геннадієм Брескаленком, консулом України в Москві, і він мені підтвердив, що так і не отримав відповіді зі слідчого управління ФСБ, хоча розмовляв зі слідчим щодо його права відвідування Романа Володимировича в СІЗО "Лефортово". Поки що на сьогодні - ні", - сказав він.

Адвокат додав, що вчора і йому не вдалося потрапити до свого підзахисного.

"Вчора мені не вдалося потрапити в СІЗО "Лефортово". Там величезні черги з адвокатів. Я не бачу тут якоїсь спеціальної дії з боку адміністрації СІЗО. Ряд адвокатів просто не потрапили всередину слідчих кабінетів через величезний наплив слідчих і адвокатів, які проводили слідчі дії дуже довго. Я зараз виїжджаю. Я сьогодні йду в "Лефортово". Сподіваюся, що сьогодні буде легше. Сьогодні четвер – особливий день, лазневий чи що, може, мені все-таки вдасться потрапити. У будь-якому разі завтра я його побачу, оскільки завтра буде пред'явлення звинувачення", - сказав Фейгін.

Водночас він наголосив, що йому невідомо про те, чи звертався Сущенко із закликом надати захист його сім'ї.

"Мені про це нічого невідомо. Коли ми з ним розмовляли, він дійсно висловив певне занепокоєння, що там і як, але поговорити про безпеку ми не встигли. Ми зустрічалися дуже коротко. Я сьогодні потраплю, дізнаюся детальніше про це", – підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенко, порушуючи всі міжнародні правила, затримали у Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-