#FreeSushchenko: В Естонії пікетували посольство Росії

#FreeSushchenko: В Естонії пікетували посольство Росії

Фото, відео
Укрінформ
Естонські активісти та представники української діаспори під час свого щотижневого пікетування посольства РФ у центрі Таллінна вимагали звільнити нового політв'язня - журналіста Укрінформу Романа Сущенко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На пікеті лунали гасла «Свободу українським політв'язням!», «Свободу Сущенко!», «Свободу кримським татарам!». А також: «Крим - це Україна», «Putin is evil», «Рашизм не пройде», «Нам не потрібен «Русский мир»!». Майоріли українські та естонські прапори а також прапор кримських татар. Туристи з різних країн багато фотографували, уточнювали позицію учасників пікету і схвально кивали. Пікетування тривало впродовж години.

Працівники російського посольства, як відповідальні, так і обслуговуючий персонал, виходили подивитися на пікет з бічних дверей великого посольско-консульського комплексу будівель в центр Старого Таллінна. При спробі сфотографувати їх відверталися і йшли.

Щотижневе, по середах, пікетування російського посольства в Таллінні триває з 2014 року, коли російськими службами був незаконно затриманий в районі російсько-естонської кордону працівник естонських спецслужб Эстон Кохвер. Пізніше, коли почалися арешти і судилища над українськими політв'язнями, порядок денний пікетів розширилася. Після обміну Эстона Кохвера пікети проходять вже виключно на підтримку України, її свободи, територіальної цілісності і українських політв'язнів.

Наступного тижня в Ризі очікується акція «Стоп-Путін». В її рамках також буде порушена тематика звільнення українських політв'язнів в Росії, окремо буде згадано останнього з них – французького власкора «Укрінформу» Романа Сущенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-