Для Сущенка журналісти можуть зробити більше, ніж Рада - нардеп

Для Сущенка журналісти можуть зробити більше, ніж Рада - нардеп

Укрінформ
Заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв переконаний, що журналістська спільнота для звільнення незаконно затриманого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка наразі може зробити набагато більше, ніж Верховна Рада.

Таку думку він висловив під час брифінгу в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це, мабуть, та парадоксальна ситуація, коли ви, представники журналістських кіл, зверненнями до міжнародних журналістських організацій в усьому світі можете зробити набагато більше (для Сущенка - ред.). Парламент зробив свій крок, він засудив це, звернувся до міжнародних організацій. Наша реакція не забарилася", - відповів Соболєв на запитання, чим може допомогти ВР затриманому в Москві журналісту.

Водночас він наголосив, що сьогодні дуже важливо сформувати позицію суспільства, що такими викраденнями людей РФ намагається відволікти увагу від важливіших речей, пов'язаних з військовими діями.

"Думаю, що зараз дуже важливо створити громадську думку того, що фактично Російська Федерація хапає журналістів, причому журналістів з іноземними акредитаціями, які мають прозору професійну біографію, де не може бути навіть натяків на якусь співпрацю з спецслужбами, і використовує це... для відволікання уваги від найключовіших питань, де Російська Федерація далі втягує світ у світову війну", - підкреслив народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Верховна Рада схвалила Заяву "Про незаконне позбавлення свободи українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени", у якій депутати закликають міжнародну спільноту консолідувати зусилля щодо звільнення журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-