Сущенко готовий до тяжкої боротьби за своє звільнення - адвокат

Сущенко готовий до тяжкої боротьби за своє звільнення - адвокат

Укрінформ
Неправомірно затриманий в Москві журналіст Укрінформу Роман Сущенко усвідомлює, яка тяжка боротьба на нього чекає, і готовий до неї.

Про це розповів в коментарі кореспондентові агентства адвокат Марк Фейгін за підсумками 15-хвилинних відвідин своїх підзахисних.

«Роман – дуже хороший, чіткий мужик. Я відразу попередив його, що чекає тяжка  боротьба, війна за звільнення. І він сказав, що готовий до неї. Не можу не повторити: Сущенко передає вітання дружині, дочці, всім близьким і колегам по Укрінформу. Він відчуває вашу підтримку», - сказав Фейгін.

За його словами, в СІЗО у Сущенка була можливість почути новини по російському радіо «Бізнес ФМ». Так він дізнався, що за його захист узявся адвокат Марк Фейгін, і під час зустрічі схвалив це рішення особисто, підписавши відповідний папір. Також Сущенко склав список того, що йому необхідно в СІЗО: речі, деяка сума на рахунку і, звичайно ж, книги. Цей список передано керівництву Укрінформу. 

«Дуже важливо! Закликаю писати листи Роману в СІЗО. Йому зараз надзвичайно потрібна така підтримка», - підкреслив Фейгін. 

Писати нашому колезі можна за адресою: ФКУ СИЗО №2 ФСИН России, г. Москва, Лефортовский вал, д.5 111020.

Раніше після відвідин свого підзахисного Фейгин повідомив, що Сущенко своєї провини не визнав. А висунуті проти журналіста звинувачення адвокат охарактеризував як «фуфел».

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним буде опубліковано в найближчі години.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають в СІЗО "Лефортово" і звинувачують у шпигунстві.

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада. Його адвокатові Марку Фейгіну вдалося потрапити до підзахисного тільки сьогодні. Консула до журналіста не пускають.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-