Справою Сущенка зайнявся міжнародний Комітет захисту журналістів

Справою Сущенка зайнявся міжнародний Комітет захисту журналістів

Укрінформ
Міжнародна організація "Комітет захисту журналістів" (CPJ), штаб-квартира якої розміщується в Нью-Йорку, зайнялася справою арешту кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в Росії.

Про це Укрінформу повідомили в самому комітеті у відповідь на журналістський запит.

"Наша програма по Європі та Центральній Азії (ECA program) в курсі його (Романа Сущенка. – Ред.) справи та проводить розслідування, щоб у незалежний спосіб встановити деталі того, що сталося", - відповіли в CPJ.

Комітет підтримки журналістів є незалежною неприбутковою організацією, яка бореться за свободу ЗМІ по всьому світу. Комітет захищає права журналістів, "щоб вони могли повідомляти новини, не побоюючись репресій".

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. Його адвокатові Марку Фейгіну щойно нарешті вдалося потрапити до підзахисного. Він повідомив, що Сущенко не визнає провину.

У Лефортовському суді Москви заявили про отримання скарги від адвоката на постанову суду про обрання щодо Сущенка запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Захисник просить скасувати ухвалену постанову й обрати стосовно його підзахисного більш м'який запобіжний захід.

Міжнародні організації, МЗС інших країн, Міжнародна і Європейська федерації журналістів закликали Москву звільнити Сущенка.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-