#FreeSushchenko: польські журналісти виступили на захист колеги

#FreeSushchenko: польські журналісти виступили на захист колеги

Заява
Укрінформ
Затриманий в Росії журналіст Укрінформу Роман Сущенко може бути звільнений лише в результаті активної реакції міжнародної спільноти.

Про це йдеться в заяві Центру моніторингу свободи преси Товариства польських журналістів.

"Центр моніторингу свободи преси Товариства польських журналістів висловлює занепокоєння з приводу затримання й арешту у Москві журналіста українського агентства Укрінформ Романа Сущенка в підозрі у "шпигунстві"…Звертаємо увагу, що лише голосно виражений протест міжнародної спільноти може призвести до ретельного з’ясування обставин затримання Сущенка і його можливого звільнення",- йдеться в заяві.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня і звинуватили у "шпигунстві", заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада. Його адвокатові Марку Фейгіну не вдалося в понеділок потрапити до підзахисного; крім того, до журналіста не пускають і консула.

Міжнародні організації, МЗС інших країн, Міжнародна і Європейська федерації журналістів закликали Москву звільнити Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-