Російські ЗМІ мовчать про справу Сущенка, бо вивчають темники - адвокат

Російські ЗМІ мовчать про справу Сущенка, бо вивчають темники - адвокат

Укрінформ
Після вчорашньої заяви Федеральної служби безпеки Росії, в якій журналіста Укрінформу Романа Сущенка звинуватили у "шпигунстві", російські ЗМІ не пишуть на цю тему. 

Про це повідомив у своєму Twitter адвокат Марк Фейгін, припустивши, що в російських ЗМІ вивчають "темники". 

"Вчора, після заяви ФСБ про "шпигунську" справу Сущенка, в російських ЗМІ запанувало гробове мовчання. Вони скорботно схилилися над темниками", - пише адвокат. 

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Фейгін подав ще одне клопотання у ФСБ про негайний допуск до справи журналіста Укрінформу Романа Сущенка і вимогу в СІЗО.

Раніше Фейгін зазначив, що особисто приніс у слідче управління свою заяву про вступ у справу і відповідний ордер у СІЗО. Законних перешкод розпочати захист власного кореспондента Укрінформу, на думку адвоката, бути не може, але слідчий не передав допуск до Сущенка в СІЗО, як того вимагає Кримінальний процесуальний кодекс.

Власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві в п'ятницю, 30 вересня, і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. 

У ГУР заявили, що обвинувачення ФСБ абсолютно не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. Його адвокатові Марку Фейгіну, незважаючи на всі спроби, не вдалося в понеділок потрапити до свого підзахисного; крім того, до журналіста не пускають консула.

Міжнародні організації, МЗС країн, міжнародна і європейська федерації журналістів закликали Москву звільнити Сущенка.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-