#FreeSushchenko: Європейський альянс інформагентств висунув вимоги до РФ

#FreeSushchenko: Європейський альянс інформагентств висунув вимоги до РФ

Заява
Укрінформ
Рада Європейського альянсу інформаційних агентств (European Alliance of News Agencies - EANA) виступила з вимогою до російської влади у наданні доказів вини заарештованого у Москві Романа Сущенка та у разі їх відсутності негайного його звільнення.

Про це йдеться у заяві Ради Європейського альянсу інформаційних агентств, підписаній президентом EANA, виконавчим директора і головним редактором шведського інформагентства ТТ Юнасом Ерікссоном та генеральним секретарем EANA Еріком Ниленом, яку отримав Укрінформ.

"Російська влада повинна надати більше деталей, що пояснюють арешт Романа Сущенка, йому мають бути гарантовані кваліфікована, швидка і справедлива правова допомога та право зв'язатися з його родиною. Якщо переконливі докази проти нього не можуть бути негайно представлені, він повинен бути звільнений і мати змогу повернутися на батьківщину", - йдеться у заяві.

Європейський альянс інформаційних агентств (EANA) заснований у 1956 році й на сьогодні об'єднує понад 30 провідних інформагентств Європи. Україна представлена в Альянсі Укрінформом, який є членом EANA з 1995 року.

Як відомо, власного кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка у порушення всіх міжнародних правил затримали у Москві у п'ятницю, 30 вересня та звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР заявили, що звинувачення ФСБ абсолютно не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. Його адвокату Марку Фейгіну попри всі спроби не вдалося потрапити сьогодні до свого підзахисного, крім того до журналіста не пускають консула.

Міжнародні організації, МЗС країн, міжнародна та європейська федерації журналістів закликали Москву звільнити Сущенка.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-