Савченко: Росія викрадає людей і створює

Савченко: Росія викрадає людей і створює "потрібну історію"

Укрінформ
Для Росії немає місця ані в ПАРЄ, ані в ООН, ані в "Великій сімці", адже вона викрадає і приховує людей, а потім створює потрібну їй історію. Таким чином РФ паплюжить високі принципи, які взяли за основу у зазначених організаціях.

Таку позицію висловила народний депутат Надія Савченко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Чому це все спочатку було в закритому доступі? Тому що для початку людей беруть і їх приховують. Їх викрадають так, як викрали всіх хлопців у 2014 році… Спочатку тримають у СІЗО, потім оформлюють і дивляться, яку історію з цього вони можуть отримати. Тому до людей завжди є важкий доступ, їх завжди важко знайти. Ситуація абсолютно політизована, Росія не зупиняється, створюються непотрібні речі, і в черговий раз це показує, що немає для неї (РФ) місця на європлатформі в ПАРЕ, ні у "Великій сімці", ні в ООН, тому що те, що вона (РФ) зараз робить, це зрада тим високим принципам, які були поставлені за основу в таких організаціях", - заявила Савченко.

Окрім того, вона висловилася за введення візового режиму з Російською Федерацією.

"Потрібно встановлювати чіткий кордон. Візовий режим більше захистить українців, які їздять працювати в Росію… Я вважаю, що на даний час візовий режим нас захистить. Закриємо візовий режим з Росією, відкриємо візовий режим з Європою, це буде набагато позитивніший результат... Ні один президент не вічний, можливо, скоро Росія також стане цивілізованою державою і з нею можна буде співпрацювати теж", - переконана нардеп.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Ввечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що заява ФСБ про нібито причетність кореспондента Укрінформу до ГУР абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-