До журналіста Сущенка не пускають консула - дипломат

До журналіста Сущенка не пускають консула - дипломат

Укрінформ
Працівникам українського консульства в Росії поки не вдалося добитися зустрічі із заарештованим у Росії кореспондентом інформаційного агентства Укрінформ Романом Сущенком.

Про це повідомив тимчасовий повірений у справах України в РФ Руслан Німчинський, передає Інтерфакс.

"Наш консул добивається зустрічі із затриманим, але поки безуспішно. Усі формальні процедури були дотримані, тобто всі необхідні звернення були відправлені ще вчора. Ми активно зараз працюємо над тим, щоб домогтися зустрічі консула. Сьогодні консул в Лефортово, він безпосередньо там добивався зустрічі, але поки йому цю зустріч не забезпечили. Наше письмове звернення розглядається", - сказав він.

Нагадаємо, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають в СІЗО "Лефортово" та звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка та заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки міністерства оборони України (ГУР) заявили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенко до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Укрінформ і дружина Сущенко Анжела уклали угоду з адвокатом Фейгіним, який вже подав клопотання до Слідчого управління ФСБ про вступ у справу. Він намагається домогтися зустрічі зі своїм підзахисним.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-