ВР пропонують звернутися до Ради Європи та ОБСЄ щодо журналістів Сущенка і Семени

ВР пропонують звернутися до Ради Європи та ОБСЄ щодо журналістів Сущенка і Семени

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко пропонує офіційно звернутися від імені Верховної Ради до ОБСЄ та Ради Європи з вимогою сприяти звільненню затриманих українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени.

Про це вона заявила на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Абсолютно праві були і пан спікер, і інші, хто відреагував на по суті викрадення українського журналіста Романа Сущенка в Москві. Це не єдиний український журналіст, проти якого сфабрикована справа про шпигунство. Другий такий журналіст Микола Семена знаходиться в Криму, проти нього в жовтні починається судовий процес і тому ми пропонуємо, щоб завтра Рада зробила офіційне звернення до Парламентської асамблеї Ради Європи, до Ради Європи, до ОБСЄ з вимогою негайно звернутися до Російської Федерації і випустити наших українських колег", - сказала Геращенко.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підтримав таку ініціативу. "Це треба на рівні комітетів вивчити, підготувати, запропонувати Верховній Раді України", - сказав він.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України (ГУР) заявили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Укрінформ та дружина Сущенка Анжела уклали угоду з адвокатом Фейгіним, який уже подав клопотання в Слідче управління ФСБ про вступ у справу. Він намагається добитися зустрічі зі своїм підзахисним.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-