Російська влада цинічно викрала Сущенка руками спецслужб - голова НМПУ

Російська влада цинічно викрала Сущенка руками спецслужб - голова НМПУ

Укрінформ
Арешт Романа Сущенка - це спланована акція, здійснена російськими спецслужбами.

Про це йдеться в заяві голови Незалежної медіа-профспілки України, опублікованій на її офіційній сторінці. 

"Романа Сущенка цинічно викрала російська влада руками спецслужб", - переконаний голова НМПУ Ігор Чайка.

Він додав, що "ситуація абсолютно ганебна і брутальна, це не просто арешт журналіста, а цинічно спланована акція російської влади. Журналіст був затриманий 30 вересня, а про його затримання правозахисники випадково дізнались лише 2 жовтня". 

"Враховуючи всі обставини так званого "арешту”, ми можемо говорити про сплановане викрадення громадянина України російськими спецслужбами,  який прибув до Росії у власних справах. Таким чином російська влада чинить розправу над кожним із журналістів, хто дозволяє собі критикувати її, відтак ніхто не може почуватись у безпеці, бо якщо такі злочини толеруються у Росії, вони цілком можливі і поза її межами", - зазначає Чайка.

Як повідомлялося, 30 вересня стало відомо про затримання власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в Москві, одразу ж після його прибуття.

З цього приводу Укрінформ оприлюднив заяву, в якій висловив обурення затриманням Сущенка і появою в російських ЗМІ інформації щодо звинувачень його у шпигунстві. Укрінформ вважає затримання журналіста, який працює в агентстві з 2002 року і є власним кореспондентом у Франції з 2010 року, спланованою провокацією. Також у заяві наголошується, що затримання відбулося з порушеннями усіх міжнародних правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-