Українці Німеччини створили групу #FreeSuchshenko

Українці Німеччини створили групу #FreeSuchshenko

Укрінформ
Українці Німеччини вирішили підтримати незаконно затриманого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, створивши у Фейсбуці групу на його підтримку.

Про це кореспонденту агентства у Німеччині повідомила модератор Фейсбук-групи Тетяна Летаїв. 

"Ми створили у соцмережі групу #Freesuchshenko, щоб люди знали про свавілля", - говорить Летаїв, яка брала активну участь у кампанії по звільненню Надії Савченко.

Група діє в рамках міжнародної протестної кампанії Stop War Stop Putin. У Берліні під цим гаслом 14 жовтня, поряд з Бранденбурзькими воротами, на Паризькій площі, відбудеться акція, на якій говоритимуть, у тому числі, і про Романа Сущенка.

Офіційний Берлін поки не коментує подію. 3 жовтня в країні вихідний з нагоди Дня єдності Німеччини.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенко утримують у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України (ГУР) заявили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Укрінформ і дружина Сущенка Анжела уклали угоду з адвокатом Фейгіним, який вже подав клопотання у Слідче управління ФСБ про вступ до справи. Він намагається домогтися зустрічі зі своїм підзахисним.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-