Парубій пропонує відповісти Москві на затримання Сущенка візовим режимом

Парубій пропонує відповісти Москві на затримання Сущенка візовим режимом

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що у Росії небезпечно працювати закордонним журналістам зважаючи на нещодавнє затримання кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. 

Він просить світ жорстко відреагувати на затримання журналіста.

Про це Парубій заявив відкриваючи засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У п'ятницю в Росії було затримано українського журналіста Романа Сущенка. Російські імперіалісти намагаються звинуватити його у шпигунстві. Якщо раніше в Росії путінський режим знищував свободу слова і переслідував власних журналістів, то тепер там небезпечно працювати і закордонним журналістам. Закликаю всі країни вільного світу, всі міжнародні організації дати жорстку оцінку переслідуванню журналіста - громадянина України», - сказав Парубій.

В цьому контексті Парубій також висловив ініціативу обговорити питання щодо припинення дії угоди між урядом України та урядом РФ щодо безвізового режиму для поїздок між державами.

«Також хочу, щоб ми обговорили наступне питання: на початку 2016 року до Верховної Ради України внесено проект постанови про звернення до Кабміну щодо припинення дії угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України та Російської Федерації. Можливо сьогодні є сенс повернутися до цього питання і введення візового режиму з РФ», - сказав Парубій.

Він також наполягає на обговоренні питання щодо розширення санкцій проти РФ.

«Це компетенція Верховної Ради. Думаю був би сенс, щоб ми могли обговорити питання розширення санкцій проти Росії. Маємо давати швидку реакцію на подібні дії, які відбуваються у Російській Федерації проти українських журналістів», - додав Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-