USAID допомогло Україні відновити понад 11 тисяч кілометрів телеком-мереж

USAID допомогло Україні відновити понад 11 тисяч кілометрів телеком-мереж

Фото
Укрінформ
Сполучені Штати через проєкти USAID допомогли відновити понад 11 тис. км телеком-мереж і повернути інтернет майже 1300 провайдерам в Україні.

Про це в Телеграмі повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«США — стратегічний партнер України не тільки у військовому та економічному плані, а й у відбудові. Зокрема, через проєкти USAID Штати допомагають цифровізувати відбудову, зробити її прозорою, а також відновити телеком-інфраструктуру», - наголосив Федоров за підсумками візиту в Ірпінь разом з делегацією Агентства з міжнародного розвитку USAID.

Міністр нагадав, що у місті серед іншого було зруйновано телекомунікаційну інфраструктуру. Її вдалося відновити завдяки підтримці USAID, що через проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» надав Інтернет Асоціації України 30 лабораторій та наборів інструментів для ремонту й обслуговування оптоволоконних ліній. Це дало змогу інтернет-провайдерам оперативно все поремонтувати.

Читайте також: В Україні за гроші USAID збудували лоцманське судно

«Загалом USAID допомогло Україні відновити понад 11 тисяч км мереж і забезпечило підключення оптоволокна для 1 294 інтернет-провайдерів, зокрема, у прифронтових громадах, де особливо важливо залишатися на звʼязку», - додав Федоров.

Як повідомлялося, за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» на чотирьох пунктах пропуску завершено заміну та підключення 33 модульних споруд для митників і прикордонників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-