Учасниці Євробачення від України розпочали благодійну кампанію «Мій голос відбудовує»

Учасниці Євробачення від України розпочали благодійну кампанію «Мій голос відбудовує»

Фото
Укрінформ
Цьогорічні учасниці Євробачення від України – alyona alyona та Jerry Heil разом з Ощадбанком, Visa та UNITED24 розпочали кампанію «Мій голос відбудовує», метою якої є збір коштів для відновлення Великокостромської гімназії, що на Дніпропетровщині.

Про це вони повідомили на пресконференції, присвяченій старту ініціативи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми їдемо з багатьма меседжами та місіями на цю подію, тому що для нас це не тільки представити Україну на пісенному конкурсі, а й нам дуже важливо зробити так, щоб Україна звучала в плейлистах людей за кордоном. Не лише протягом Євробачення, але й взагалі протягом усього цього часу. Якщо людина слухає українську музику, то вона знає Україну в обличчя. Знає, як звучать голоси українців. І вона відчуває сильнішу емпатію в такому випадку. І, звісно, в нас є соціальна місія – підтримувати проєкт відбудови гімназії, тому що це близько усім людям в світі. Усі ці ключі – це символи на нашому одязі, які промовляють до людей, тому що не завжди можна говорити прямо», - сказала співачка Jerry Heil.

Учасниці Євробачення від України розпочали благодійну кампанію «Мій голос відбудовує» / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Фінансова ціль фандрейзингової ініціативи - зібрати щонайменше 10 мільйонів гривень для відбудови гімназії, яка була зруйнована російськими загарбниками 11 жовтня 2022 року. Зробити пожертву можна через сторінку проєкту на сайті UNITED24. При цьому Visa та Ощадбанк подвоюють всі відповідні платежі, що виконані картками Visa та Ощадбанку.

Читайте також: Джамала буде речницею від України на Євробаченні-2024

«Обов’язково хочеться сказати про те, що для багатьох українців такі ключі – це єдине, що залишилося від їхнього дому, і вони тримають у своїх кишенях ці фантомні будинки. Хочеться, щоб, починаючи відбудовувати навчальні заклади, такими ключами розблокувати дитинство дітей, які зараз втратили своїх однокласників через зруйновані школи, втратили щасливу мить дитинства, які хочуть повернутися в офлайн навчання із онлайн навчання, розкиданого по усій Україні», - зазначила реперка alyona alyona. 

За її словами кожен, хто задонатить від 100 гривень в Україні або від 10 доларів в країнах Європи та в Америці, можуть отримати від співачок відеоподарунок або персональну невеличку онлайн-зустріч. 

Як повідомлялося, Великокостромська гімназія на Дніпропетровщині була зруйнована вночі 11 жовтня 2022 року унаслідок потрапляння російської ракети. У результаті без приміщення для навчання залишилися 250 учнів.

Читайте також: Стало відомо, під яким номером виступить Україна у півфіналі Євробачення

Євробачення-2024 відбудеться уже у травні. Півфінали заплановані на 7 та 9 травня, а фінал – на 11. Представниці від України змагатимуться за вихід до грандфіналу 7 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-