У Камʼянському відкрили школу після реконструкції за кошти Європейського інвестиційного банку

У Камʼянському відкрили школу після реконструкції за кошти Європейського інвестиційного банку

Фото
Укрінформ
У Камʼянському на Дніпропетровщині відкрилася школа, реконструйована коштом Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Майже 300 учнів ліцею №11 у місті Кам'янське Дніпропетровської області тепер мають покращені умови навчання завдяки розширенню та модернізації будівлі. Масштабна реконструкція відбулась в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на суму 200 млн євро», - йдеться в повідомленні.

Після реконструкції в закладі зʼявилися додаткові класи, вбиральні, нові ігрові майданчики та зелені зони на території. Також до проєкту були включені комплекс робіт із модернізації теплоізоляції будівлі, встановлення енергоощадних дверей та вікон, заміна всіх інженерних мереж і комунікацій та підвищення доступності для людей з інвалідністю.

Реконструкція ліцею є спільною ініціативою Європейського Союзу та його банку - Європейського інвестиційного банку у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерством фінансів України та Дніпропетровської ОДА за технічної підтримки Програми розвитку ООН.

Загальна вартість реконструкції ліцею в Кам'янському становить понад 4 млн євро. ЄІБ виділив 3,4 млн євро, а решту - місцевий бюджет.

Цей проєкт є одним із 26 проєктів ЄІБ з відновлення у Дніпропетровській області. Три субпроєкти були успішно завершені, і нині на різних стадіях будівництва перебувають 10 шкіл, 12 лікарень, одна адміністративна будівля, три обʼєкти водопостачання та водовідведення.

Читайте також: Миколаїв уклав угоду з NEFCO для реконструкції системи водопостачання

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році Україна отримає 560 млн євро для проєктів у сфері енергетики, транспортної інфраструктури, відновлення житла, а також на проєкти, які підтримають економічне відновлення та український бізнес.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-