У Київській області ООН допомогла відремонтувати понад 2 200 приватних будинків

У Київській області ООН допомогла відремонтувати понад 2 200 приватних будинків

Укрінформ
У Київській області Агентство ООН у справах біженців допомогло відремонтувало понад 2 200 приватних будинків, пошкоджених внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Загалом в області було зруйновано або пошкоджено понад 28 тисяч будівель, у тому числі приватні будинки, школи, а також адміністративні та соціальні об’єкти. З них повністю зруйновано майже 4 500 приватних і багатоповерхових будинків, ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Київщині ключі від квартир отримали 52 родини, які втратили житло через війну

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та його партнери з неурядових організацій одними з перших підтримали обласну владу в задоволенні потреб людей в охоплених війною територіальних громадах. Тісно співпрацюючи з Київською обласною державною адміністрацією, УВКБ ООН допомагає відновлювати пошкоджене житло, замінюючи дахи, вікна, стіни та інфраструктуру, зазначили в КОВА.

На Київщині станом на вересень 2023 року УВКБ ООН надало 8 865 особам набори для екстреного ремонту житла для термінових робіт. Окрім того, агентство встановило 71 модульний будинок, наданий урядом Данії, і 99 модульних будинків українського виробника QHome на ділянках сімей, будинки яких були повністю зруйновані через бойові дії. У результаті понад 6 500 людей змогли повернутися додому.

Читайте також: Зеленський на Київщині оглянув будівництво містечка для людей, які втратили житло через війну

Як повідомляв Укрінформ, на Київщині ключі від квартир отримали 52 родини, які втратили житло через війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-