У Запоріжжі зводять останній поверх у будинку, який рік тому зруйнувала російська ракета

У Запоріжжі зводять останній поверх у будинку, який рік тому зруйнувала російська ракета

Укрінформ
У Запоріжжі почали будівництво останнього п'ятого поверху в будинку, в який рівно рік тому влучила ворожа ракета.

Про це повідомляє Укрінформу.

«На сьогодні вже проведено монтаж та плит-перекриття 4-го поверху зруйнованої частини будинку. Тепер ми розпочинаємо працювати на п’ятому поверсі. Це дуже важлива робота, тому що це завершальний етап у відновленні багатоповерхового каркасу будинку. Далі залишиться лише покрівля. І після закінчення робіт з покрівлі, конструктивну частину будинку буде відтворено», - розповів головний інженер КП «Управління комунального будівництва» Запорізької міської ради Антон Попов. 

Роботи з реставрації будинку тривають з літа. За цей термін вдалося відновити фундамент та чотири поверхи будинку, який є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення. Будівельники планують завершити будівництво п'ятого поверху в середині жовтня. Наразі перед ними стоїть завдання - встигнути підключити всі мережі до опалювального сезону. 

Читайте також: єВідновлення: виплати компенсацій за вже зроблені ремонти розпочнуться з 1 січня

Як повідомлялося, вночі 6 жовтня 2022 року російська ракета зруйнувала два під’їзди будинку на проспекті Соборному, 151. Внаслідок атаки загинули 15 людей, з-під завалів вдалося врятувати сімох мешканців.

Будинок має 15 під'їздів, два з них були повністю зруйновані внаслідок влучання російської ракети. На відновлення будинку міська рада спрямувала 25 мільйонів гривень, ще 50 мільйонів виділила компанія «Метінвест» та ПАТ «Запоріжсталь».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-