Литва побудує в Бучі навчально-виховний комплекс

Литва побудує в Бучі навчально-виховний комплекс

Укрінформ
Литва побудує в місті Буча Київської області комплекс навчальних закладів за 18 млн євро, центром якого буде школа.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT.

Проєкт, підготовлений литовською архітектурною студією 2L Architects та українською архітектурною студією Baust Architects, передбачає, що комплекс площею 14,6 тис. кв. м складатиметься зі школи, дитячого садка та спортивних майданчиків. Школу та дитячий садок відвідуватимуть до 880 дітей.

Читайте також: За шкільні парти 1 вересня в столиці сяде 240 тисяч школярів

Будівля буде оснащена тепловими насосами, геотермальним обладнанням та геотермічним обладнанням, а також сонячною електростанцією потужністю 600 кіловатів. Побудована сучасна школа відповідатиме новітнім екологічним вимогам. При цьому в заходи з підвищення енергоефективності буде інвестовано 0,5 млн євро коштів Європейської програми кліматичних змін. Передбачається, що загальна вартість проєкту становитиме 18 млн євро.

Відкриття школи очікується 1 вересня 2025 року. Побудований комплекс буде безоплатно переданий місту Буча.

Проєкт, який адмініструє Агентство з управління проєктами у сфері довкілля, реалізовуватиме компанія Nullus на замовлення фонду підтримки Support Fund for Bucha School. Цей фонд заснували литовська столична бізнес-група BT Invest, що діє в Україні, інфраструктурний фонд BaltCap Infrastructure Fund інвестиційної компанії BaltCap і фонд підтримки "1К" громадського активіста Олега Шураєва.

Читайте також: Митці України та Латвії спільно провели культурний проєкт «Ukraine. Residence of Freedom»

Як повідомлялося два тижні тому, уряд Литви схвалив підготовку для України типового проєкту школи за 500 тис. євро, а також виділення 300 тис. євро на зміцнення адміністративного потенціалу Агентства з питань відновлення України.

Фото:  D. Umbraso/LRT nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-