США допомагатимуть Україні, поки війна не припиниться - Держдеп

США допомагатимуть Україні, поки війна не припиниться - Держдеп

Укрінформ
Оборонна допомога Україні й інструменти тиску на рф починають доводити свою ефективність, тому США продовжать це робити, допоки не змусять кремль припинити війну.

Про це заявив на брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«росія досі не продемонструвала жодних ознак того, що вона готова прийняти це (дипломатію – ред.) як вихід із ситуації. Тому ми продовжимо робити те, що вже довело свою ефективність»,- сказав Прайс.

Він уточнив, що Сполучені Штати й надалі надаватимуть українським партнерам допомогу у сфері безпеки й оборони, щоб вони могли відбивати жорстокі атаки росіян, захищати свої свободи, демократію й незалежність.

«Ми надалі збільшуватимемо економічні й фінансові наслідки для кремля, а також усіх, хто сприяє цій війні», - додав Прайс.

Читайте також: Держдеп оголосив санкції проти тисяч можновладців та військових з рф та білорусі

Крім того, за його словами, США робитимуть все можливе для підтримки України й притягнення до відповідальності представників російської влади, аби спонукати кремль до відповідальної дипломатії та діалогу, який може зменшити насильство й привести до припинення війни.

Як повідомлялося, у понеділок Джо Байден заявив, що путін, який звик покладатися на розрахунки, зараз уже «не має виходу» з війни, яку він розв’язав в Україні, і Захід має з цим щось робити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-