На Арабатську стрілку до літнього сезону додатково призначать 9 пар поїздів – ОДА

На Арабатську стрілку до літнього сезону додатково призначать 9 пар поїздів – ОДА

Укрінформ
На Херсонщині до літнього сезону додатково призначать 9 пар поїздів для туристів, які хочуть відпочити на Арабатській стрілці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив начальник управління туризму та курортів Херсонської ОДА Микола Шаповал.

«Дістатися на море тепер можна набагато простіше! Відпрацювали питання покращення залізничного сполучення курортів Херсонщини з іншими містами для наших гостей на літній період», – написав Шаповал.

Він, зокрема, повідомив, що до літнього курортного сезону додатково призначать 9 пар поїздів: поїзд № 80/79 Київ – Дніпро (продовжено до Новоолексіївки); поїзд № 199 Мінськ – Новоолексіївка; поїзд № 113/118 Чернівці – Генічеськ (подовжено від станції Київ); поїзд № 190/189, 201/203 Кривий Ріг – Дніпро – Генічеськ (двогрупний поїзд); поїзд № 232/231 Івано-Франківськ – Генічеськ; поїзд № 280/279 Хмельницький – Генічеськ; поїзд № 501 Дніпро – Кривий Ріг – Генічеськ; поїзд № 729/713 Харків – Генічеськ; поїзд № 817/818 Дніпро – Генічеськ.

Також він повідомив, що поїзд № 11/12 Київ – Новоолексіївка прибуватимн до кінцевої станції о 8:05 на I колію (раніше була ІІІ колія, що приносило великі незручності гостям). На Арабатську стрілку також їхатимуть щоденно поїзди № 81/82 Харків – Новоолексіївка та № 86/88 Львів – Ковель – Новоолексіївка.

Читайте також: На Херсонщині презентували онлайн-лекцію про Олешківські піски

Як зазначив Шаповал у розмові з кореспондентом Укрінформу, було завдання збільшити кількість поїздів саме на Арабатську стрілку, де дбають про підвищення якості послуг. За його словами, вже цьогоріч на трьох пляжах Арабатської стрілки з’являться «Блакитні прапори».

Як відомо, «Блакитний прапор» – це своєрідний знак якості для морських та річкових пляжів та яхтенно-катерних стоянок. Щоб його отримати, пляж має відповідати 32 критеріям щодо екологічної освіти, якості води, екологічного менеджменту, безпеки та послуг. Ця відзнака показує якість пляжу й те, що він є безпечним для відпочивальників, а інформація про цю локацію для відпочинку біля води розміщується на міжнародному сайті програми та сайті Всесвітньої туристичної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-