У Тульчині презентують креативний простір

У Тульчині презентують креативний простір "Щедрика"

Укрінформ
У м. Тульчин, що на Вінниччині, в суботу, 1 грудня, у день народження композитора Миколи Леонтовича відкриють креативний простір просто неба "Меридіан "Щедрик".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила виконавчий директор проекту Ірина Матковська.

"Креативний простір "Меридіан "Щедрик" є продовженням унікального "Леонтович Арт Кварталу", який в червні було відкрито під час оперного фестивалю просто неба OperaFest Tulchyn 2018. Він дав змогу завершити формування в Тульчині галереї сучасного мистецтва під відкритим небом і, сподіваємося, стане унікальною платформою для комунікації між митцями з метою культурного розвитку, представниками різних профілів галузі культури України та споживачами культурного продукту", - сказала Матковська.

Читайте також: Вінниччина показала маловідомі палаци

За її словами, складові проекту "Меридіан "Щедрик" у Тульчині – алея музичних інструментів, інтерактивна "співоча" інсталяція – лавка Леонтовича, яка гратиме чотири мелодії композитора, а також гігантські мурали, що стануть новими яскравими фотозонами й туристичними "родзинками". В межах проекту також улаштували сучасне освітлення пам’ятника Леонтовичу та інших вуличних арт-об’єктів.

Робота над втіленням проекту "Меридіан "Щедрик" розпочалася на початку жовтня. У ній взяли участь відомі вітчизняні скульптори й художники.

Відкриття креативного простору відбудеться 1 грудня – у день народження композитора Миколи Леонтовича, в обробці якого світ знає уславленого "Щедрика" як "Carol of the Bells".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-