Експерти назвали найчистіші пляжі Європи

Експерти назвали найчистіші пляжі Європи

Укрінформ
Фахівці Європейського агентства з навколишнього середовища (EEA) опублікували щорічний звіт про якість води в місцях купання. Найкращі показники у Люксембургу, Кіпру та Мальти.

Як повідомляє Мастер тура, загалом було проаналізовано понад 21 тисячу водних об'єктів у Європі.

"У п'яти країнах 95% або більше купальних вод було оцінено як такі, що мають "відмінні" якості: це Люксембург (усі 11 офіційних місць для купання), Кіпр (99% усіх зареєстрованих пляжів), Мальта (99%), Греція (97%) і Австрія (95% усіх контрольованих місць)", - зазначається у публікації.

Також серед європейських "чистьох" - Хорватія (94%), Італія (91%), Німеччина (91%), Португалія (85%), Іспанія (85), Литва (85%). Найгірші справи з чистотою води в Албанії: тут лише 37% придатних для купання водойм.

Загалом оцінку "відмінно" отримали понад 85% європейських водних об'єктів, які, за даними EEA, відповідають найсуворішим стандартам якості. Вода в них не містить забруднюючих речовин (хімічних, стічних або каналізаційних вод), шкідливих для здоров'я людини й довкілля.

Що ж до необхідного мінімуму за якістю, то йому відповідають понад 96% місць для купання в Європі.

Зазначається, що дослідження було проведено 2016 року у всіх країнах ЄС, а також Албанії та Швейцарії. Проби води експерти брали на офіційно зареєстрованих пляжах на узбережжях морів, озер і річок. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-