Молдова увійшла до ТОП-10 найпривабливіших туристичних напрямів Європи

Молдова увійшла до ТОП-10 найпривабливіших туристичних напрямів Європи

Укрінформ
Республіка Молдова займає восьме місце в рейтингу найпривабливіших і недорогих літніх туристичних напрямів Європи.

Про це повідомили в Національному агентстві з туризму з посиланням на гіда мандрівника «Lonely Planet», передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Розташована на кордоні Європейського союзу, Молдова - країна таємних винних погребів і скельних монастирів. Бульвари молдавської столиці потопають в зелені, а неподалік від Кишиніва розташовані винні погреби села Малі Мілешти, де знаходиться найбільша у світі винна колекція», - представляють Молдову автори гіда.

Особлива увага приділяється туристичному заповіднику «Старий Орхей», розташованому в 25-ти кілометрах від молдавської столиці. «Старий Орхей» оточений кам'яними скелями і відомими монастирями Сахарна і Ципова на березі ріки Реут.

Згідно з оприлюдненим рейтингом, на перших трьох місцях за туристичною привабливостю розмістилися: Хорватія (місто Загреб), Швеція (Місто Готланд) та Іспанія (Галіція). За ними йдуть північ Чорногорії, місто Лідс у Великобританії, а замикають першу десятку рейтингу міста Пафос на Кіпрі і Гавр у Франції.

Гід мандрівника «Lonely Planet» було засновано в 1972 році. Матеріали для нього готують близько 300 авторів. Це одно з перших офіційних видань, яке спеціалізується на випуску гідів мандрівника для туристів з середніми доходами. Щорічний наклад досягає 6-ти мільйонів екземплярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-