МЗС запустить онлайн-сервіс добровільної реєстрації для подорожей за кордон

МЗС запустить онлайн-сервіс добровільної реєстрації для подорожей за кордон

Укрінформ
МЗС до кінця червня запустить для громадян, які планують подорожі за кордон, он-лайн сервіс добровільної реєстрації українських громадян "ДРУГ", щоб мати змогу оперативного інформування та зв'язку на випадок надзвичайних подій під час таких поїздок.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на нараді у Волинській облдержадміністрації щодо підготовки прикордонних пунктів до безвізового режиму між Україною та Євросоюзом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми запустили минулого року ресурс "Поради подорожуючим", який став доволі популярним, оскільки інформація там оновлюється в режимі реального часу. До кінця наступного місяця ми запустимо інший ресурс, і я хочу принагідно закликати скористатися ним всіх, хто буде користуватися безвізовим режимом, - добровільна реєстрація українських громадян, який ми за першими літерами умовно назвали "ДРУГ", - сказав Клімкін.

Він зауважив, що нинішній світ є небезпечним, і в ньому, на жаль, трапляються не тільки повені і землетруси, а також і теракти. "Тому допоможіть нам допомогти всім українцям - реєструйтеся, щоб ми мали змогу зрозуміти, хто і де знаходиться", - закликав міністр.

За його словами, це можна буде зробити не тільки через комп'ютер, а й за допомогою мобільних додатків.

"Цю ідею ми взяли у французьких друзів і розробляємо разом з ними. Вона має працювати дуже добре", - переконаний Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-