Коблеве планує збільшити кількість відпочивальників

Коблеве планує збільшити кількість відпочивальників

Укрінформ
Курортна зона Коблеве на Миколаївщині цьогоріч планує збільшити кількість відпочивальників на 30 тисяч і прийняти щонайменше 150 тисяч людей. 

Про це сказав голова об’єднаної територіальної громади Володимир Панич під час виїзної наради щодо підготовки до курортного сезону в с. Коблеве Березанського району, йдеться на сайті Миколаївської облдержадміністрації.

«Для проведення туристичного сезону 2017 року Коблівська сільська рада передбачила 1 млн 447 тис. грн. Ці гроші підуть переважно на ремонт доріг та благоустрій пляжів. Минулого сезону Коблеве прийняло близько 120 тисяч відпочивальників, в цьому році плануємо 150 тисяч», - сказав Панич.

Оглянувши кілька популярних баз відпочинку голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко у свою чергу зробив зауваження керівництву місцевої громади, на чиїй території розташована зона відпочинку.

«Я побачив, що є начебто тут центральний проспект, який забудований незрозумілими спорудами. З пляжем також є проблеми. Немає туалетів, безкоштовних душових кабінок, переодягалень. І це треба змінювати», - сказав Савченко.

Він також зауважив, що об’єднана територіальна громада повинна взяти на себе відповідальність за облаштування автостанції та пляжів, створити відповідні умови для відпочинку людей.

Водночас голова ОДА зазначив, що громада сьогодні недоотримує оплату за оренду землі, а деякі приватні підприємства, що діють на території Коблевого, взагалі сплачують податки до іншої області.

«Я запропонував власникам і керівникам баз відпочинку зустрітися, і ми будемо визначатися, як надалі працювати. Ще раз наголошую: пляж не повинен належати якомусь «пану», він повинен бути тільки громадським. Це моя позиція», - сказав Савченко.

Наразі гостро стоїть питання і щодо пожежної безпеки на узбережжі. За словами керівника ГУ ДСНС у Миколаївській області Максима Грицаєнка, враховуючи кількість баз відпочинку у коблево-рибаківській зоні, на сьогодні не вистачає щонайменше трьох пожежних підрозділів.

Крім того, слід потурбуватися про безпеку людей на водних об’єктах – кількість рятувальних постів, що функціонують, в рази менша за необхідну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-