Україна ввійшла в п’ятірку країн-відвідувачів Грузії

Україна ввійшла в п’ятірку країн-відвідувачів Грузії

Укрінформ
172,6 тисяч українських туристів завітали до Грузії за 2016 рік.

«Це дозволило Україні зайняти п’яте місце серед країн, туристи яких відвідували Грузію минулого року», - повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Михеїл Уклеба під час засідання Туристичного прес-клубу у Києві.

    «Ми сподіваємось, що у 2017 році кількість українських туристів у Грузії ще збільшиться, адже будуть відкриті нові авіарейси між нашими країнами», - зазначив Михеїл Уклеба. Зокрема, авіакомпанія YanAir збирається з 15 квітня відкрити прямі авіарейси між Києвом та Батумі, а з червня зробити їх щоденними. «Ми також збільшимо до чотирьох кількість авіарейсів з Києва до Тбілісі, а з червня відкриємо рейси з Одеси до Тбілісі та Батумі», - повідомив комерційний директор авіакомпанії YanAir Євген Пушенко.

Лідером за кількістю туристів, які приїздять на відпочинок до Грузії залишається Азербайджан (понад 1,5 млн. туристів), на другому місці Вірменія (1 млн. 496 тис.), третє місце посіла Туреччина (1 млн. 254 тис),  Росія зайняла четверте місце (1 млн.037 тис.).

    За даними Національної туристичної адміністрації Грузії, саме українці показали найбільше зростання туристичного потоку серед п’ятірки країн, звідки найбільше приїздить туристів до Грузії — турпотік з України до Грузії зріс на 21,8%, у той час, коли Азербайджан показав зростання у 9,3%, а Росія у 12%. Кількість туристів з Туреччини взагалі зменшилась на 9,9%.

За інформацією прем’єр-міністра Грузії Георгія Квірікашвілі, за підсумками 2016 року туристична галузь принесла до бюджету Грузії понад 2 млрд. доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-