Комунальники туристичних міст Закарпаття не справляються зі снігом

Комунальники туристичних міст Закарпаття не справляються зі снігом

Укрінформ
Ужгород та Мукачево, найбільші туристичні міста Закарпаття, потерпають від снігопаду. Комунальники не встигають розчищати дороги, у міськрадах просять орендарів прибирати «свої» тротуари. Тим часом, містяни й туристи нарікають на безгосподарність влади.

Про це повідомляють в прес-службах міських рад Ужгорода.

«Через сильний снігопад на вулицях Ужгорода ще з ночі комунальні служби та обслуговуючі компанії практично безперестанку розчищають сніг. Працівники комунального підприємства КШЕП підсипають протиожеледною сумішшю насамперед автобусні зупинки та вулиці з крутими підйомами. На дорогах працюють 8 одиниць техніки – 4 комбіновані дорожні машини та 4 трактори. Працівники підприємства "АВЕ-Ужгород" у центрі міста, на площі Петефі та набережних підсипають тротуари, пішохідні зони протиожеледним реагентом нового покоління – бішофіт (хлорид магнію) та прочищають сніг", - звітують про роботу в Ужгородській міськраді.

Тим часом, в Мукачеві загалом до прибирання вулиць та тротуарів залучено 60 працівників комунального підприємства «Ремонтно-будівельне управління» та 11 одиниць техніки. "В посиленому режимі будуть працювати протягом наступної доби, адже очікують й надалі сильні снігопади", - пишуть в прес-службі Мукачівської міськради.

Комунальники обох міст закликають містян прибирати прилеглу територію біля осель, а власників та орендарів магазинів, кафе, ресторанів та офісів – біля своїх закладів, як це і передбачено правилами благоустрою.

Разом із тим, містяни та туристи незадоволені роботою закарпатських комунальників – люди скаржаться на те, що в пішохідній зоні неможливо пересуватися – через лід та неприбраний сніг, особливо, в старих частинах міст, де дороги мощені бруківкою.

Також у Мукачеві ускладнений рух містом через фестиваль «Червене вино» - перекрито проїзд вулицями, що ведуть до міського парку Перемоги, де проходить фест. Водії скаржаться на те, що це ще більше ускладнює рух містом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-