Порада туристу: Перелік заходів, які необхідно відвідати в столиці до Нового року

Порада туристу: Перелік заходів, які необхідно відвідати в столиці до Нового року

Укрінформ
Що може підняти «дух Різдва» і Новорічний настрій? Бал-маскарад, екскурсії у новорічних поїздах і трамваях, тематичні концерти, зустріч ыз Санта Клаусом або Святим Миколаєм – вибір за вами. Ми пропонуємо список найбільш святкових подій на передодні Нового року.

З кожним роком столиця все більше і більше пропонує різних заходів на будь-який смак і колір. Безумовний лідер серед усіх міст країни. Що вже там говорити, коли з пари звичайних новорічних маркетів, очікуваних з року в рік, у цьому році ми можемо спостерігати вже близько 10 варіантів різних ярмарків. Це не може не радувати. У цьому році точно є всі шанси підняти передсвятковий настрій!

Пропонуємо гід найяскравішими і найатмосфернішими подіями, які необхідно відвідати перед Новим роком, щоб відчути передчуття дива, казки, веселощів і затишку.

Відкриття головної новорічної ялинки України

Головна ялинка країни освітить центр Києва різнокольоровими вогнями о 20:00 19 грудня на Софійській площі. Відкривати її буде сам Святий Миколай, який стане господарем усіх новорічних свят, а також почесні гості - перші особи країни. Також буде великий святковий концерт і безліч сюрпризів.

Відкриття резиденції Санта Клауса в Маріїнському парку

19 грудня о 18.00 відбудеться урочисте відкриття Резиденції Санта Клауса.

Гості зможуть відвідати затишні «іглу», оригінальні теплі купольні приміщення, майстерні іграшок, казковий світ Лапландії, Будинок новорічної пошти, ресторан і будиночок Санти.

Також усі учасники заходу вперше зустрінуться не тільки з Санта Клаусом, але і з його родиною - місіс Клаус і чарівною дочкою Санні. У Місіс Клаус охочі зможуть навчитися готувати різдвяне печиво і отримати незабутні враження від новорічних пригод, влаштованих невгамовної Санні, познайомитися з її друзями ельфами. Разом з тим відвідувачі можуть випробувати свої сили в снігобоулінгу, скласти снігову піраміду і багато іншого.

Резиденція Санта Клауса буде працювати до 15 січня 2017 щодня з 11:00.

Новорічні концерти

У столиці відбудеться три головних новорічних концерти. А що, як не музика, зможе подарувати правильний настрій і зарядити позитивом на всі зимові свята вперед?

21 грудня в Bel etage відбудеться концерт новорічних пісень Street jazz: Christmas. Тут ви почуєте старі добрі новорічні хіти: Let it Snow, This Christmas, Jingle Bells, Santa Claus is Comming to Town, Bei mir Bist Du Schein, All i want for Christmas is you, Santa Baby в аранжуванні джазбенду Urban Gypsy.

28 і 29 грудня вперше на великій сцені Палацу "Україна" зберуться виняткові музиканти, які створять справжнє чарівництво - грандіозний святковий концерт "Тисяча вогнів".

Концерт обіцяє бути чудовим, адже на ньому виступлять кращі джазмени України. За акомпанемент будуть відповідати саксофоніст Дмитро "Бобін" Александров, барабанщик Павло Галицький та їх хороші друзі, з якими вони грають вже багато років. Вокальні партії виконає Руслан Єгоров - "Золотий голос українського джазу" - саме так його називають у музичних колах.

Але не тільки джазові метри будуть дарувати публіці гарний настрій. Компанію їм складуть зірки класичної музики. Оркестр "Віртуози Києва", який складається з кращих представників української класичної сцени. І, мабуть, найвідоміший дитячий хор у світі - "Щедрик".

30 і 31 грудня, у самий розпал передноворічної метушні, на сцені театру ім. Івана Франка прозвучить один з найкрасивіших новорічних творів - "Лускунчик" Петра Ілліча Чайковського - у виконанні симфонічного оркестру "Віртуози Києва". Його диригентом виступає Дмитро Яблонський – номінант на премію Grammy, почесний диригент Єрусалимського оркестру, США-Ізраїль.

Вечірка у басейні New Year pool party

Для тих, хто не мислить передноворічні настрій без гучних вечірок, відбудеться Новорічна вечірка у басейні. Сімейний аквапарк Dream Island 23 грудня перетвориться у справжній прибережний клуб. Будуть діджеї, наймодніша музика, ведучі, танці, екзотичні коктейлі. Вечірка приурочена саме до новорічних свят, не дивлячись на свою настільки «літню» концепцію. Але, погодьтеся, це дуже незвичайний підхід - відзначати зимові свята в плавках.

Святкові ярмарки

У цьому році їх рекордна кількість. І вже що-що, а подібні заходи точно піднімають настрій. Навколо різдвяні декорації і яскраві вогні, милі будиночки з яких доносяться запахи глінтвейну, імбирних пряників та інших прянощів, а очі так і розбігаються від неймовірної краси різних прикрас.

Більш того, організатори подібних маркетів просунулися далеко вперед, враховуючи потреби сьогоднішнього споживача. Подія не обмежиться одними лише покупками, більшість також готує різні концерти, майстер-класи та багато інших сюрпризів для відвідувачів. Деякі з них вже успішно пройшли: «Різдвяний Арсенал», Ярмарок подарунків "Чобіток Святого Миколая" в Українському домі, Ярмарок до Дня Святого Миколая в Музеї Івана Гончара. Але не варто зневірятися, на цьому події не закінчуються.

Маркет "Всі.Свої.Подарунки"

У цьому місяці маркет "Всі.Свої" врятує киян від головоломки під назвою "Що подарувати". Друга частина ярмарку подарунків відбудеться з 24 по 30 грудня. Як ви вже здогадалися, на ярмарку буде представлена продукція українських дизайнерів. Ярмарок відбудеться по вулиці Десятинна, 12.

Новорічний маркет Dvyzh

Тут так само буде продаватися продукція українських брендів. Але поки ви обиратимите подарунки, для вас буде грати, як пишуть організатори, «найкрутіша музика». Захід відбудеться 25 грудня в Atlas.

Новорічна виставка New Year Bazzar

Тут ви знайдете солодощі на будь-який смак і колір, небачені іграшки, аксесуари, еко-косметику, оригінальний брендовий одяг, товари для будинку і декору, і ще багато чого цікавого. Організатори обіцяють більше 400 виробників оригінальної і ексклюзивної продукції; 2000 м2 подарунків, які здивують і порадують навіть найвибагливішого покупця; безкоштовного фотографа; новорічний ресторан, в якому можна буде підкріпитися і перепочити після захоплюючого шопінгу. New Year Bazzar відбудеться 24-25 грудня в МВЦ.

Свято Подарунків

З 24 по 25 грудня у парку ім. Пушкіна проходитиме найбільший у столиці фестиваль новорічних призентів «Свято Подарунків».

Організатори стверджують, що тут можна знайти будь-який подарунок: «Для коханої - вишукане плаття, для синочка - швидкий гіроскутер, для мами - набір смачного конфітюру! Від мала до велика, від солодкого до корисного! 2600 кв. м. подарунків для всієї родини! Більше 300 брендів з подарунками для кожного!».

VI Свято Новорічної Іграшки

До 30 грудня 2016 року в Центрі Української Культури та Мистецтва проходитиме VI Свято Новорічної Іграшки. Гості зможуть побачити понад 2000 старовинних і сучасних ялинкових іграшок; безкоштовно надіслати вітальну листівку своїм близьким; відвідати понад 40 майстер-класів зі створення новорічних іграшок; побувати на концертах, лекціях і виставах; подивіться 20 добрих новорічних мультфільмів з вашого дитинства і придбати стильні новорічні подаруночки від українських майстрів.

Відчуття свята подарує вам також експозиція творів живопису, в якій втілено бачення зимових свят кожного з наших дорослих і маленьких учасників. А відома письменниця Лада Лузіна продемонструє ялинкові прикраси різних країн світу і колекцію антикварних ялинкових іграшок, які багато-багато років тому сяяли на ялинках! Ірина Бердаль-Шевчик, майстер і фотограф, спеціально до свята підготувала авторську експозицію «Казка зі Львова».

Різдвяний ярмарок у парку Тараса Шевченка

Відвідувачів цього ярмарку чекають різдвяні майстер-класи, онлайн і оффлайн інтерактиви, розіграші та конкурси, виступ артистів, фотозоны, теплий павільйон, вай-фай бар, аерохокей, квадракоптери, фуд-корт з різноманітними частуваннями.

Новорічний бал-маскарад

25 грудня 2016 року в Києві відбудеться новорічний бал-маскарад. Новорічний бал від Театру Маска Рад вже стає традиційним. Уперше його провели в минулому році в Будинку Актора. На цей раз він проходитиме в камінному залі Київської Фортеці, яка є співорганізатором заходу. Поспішайте зробити заявку на участь, оскільки кількість місць у цьому прекрасному залі обмежена.

У програмі: новорічний бал, навчання танців, концерт, фрагменти вистав, "вільний" мікрофон. Вхід тільки в костюмах і масках! Можливо, в цей вечір вам пощастить знайти свого принца або принцесу. Бажаємо, щоб все обійшлося набагато простіше, ніж у казці «Попелюшка», не втрачайте свої туфельки і залишайтеся у маскарадній казці до самого кінця.

Свято на ВДНГ

ВДНГ вже другий рік поспіль не перестає дивувати своїм масштабним святкуванням. Наприклад, в цьому році тут відкрили парк розваг з найбільшою в Україні ковзанкою, площею 4 000 квадратних метрів.

Відвідувачам пропонують святкову шоу-програму, анімацію для дітей, ялинковий лабіринт, різдвяний ярмарок і теплу зону фудкортів. Погрітися можна буде у теплих перголах (альтанках), які встановили по периметру.

На території також буде Резиденція Діда Мороза – величезний палац з казковими образами. Відвідувачів чекає театральна вистава, тюбінгові гірки для дітей і дорослих. Висота великої гірки прирівнюється до висоти 4-х поверхового будинку. Спускатися з гірок пропонують на сноутьюбах – спеціальних кріслах-таблетках, які захищають від синців та забоїв. Навіть якщо на вулиці розтане сніг, на цих гірках все одно можна буде кататися.

Також буде представлений замок крижаних скульптур, площею 600 квадратних метрів, Smart Robots Центр, де вечорами в центрі будуть влаштовувати танці роботів і шоу дронів, сферичний кінотеатр, шоу "Вартові Мрій".

На території працюватиме мотузковий парк, інформаційно-пізнавальний майданчик «Чумацький шлях» і фудкорт. Для дітей на ВДНГ будуть влаштовувати театралізоване ігрове шоу з елементами квесту "Гуляндія". Також їм запропонують відвідати контактний зоопарк, де дозволять обійняти кроликів, лам, мавп, лемурів, єнотів та інших тварин.

До 15 січня всі зимові локації будуть працювати щодня. По буднях з 12:00 до 22:00, у вихідні-з 10:00 до 23:00. По понеділках на ВДНГ передбачені знижки для усіх пільговиків квиток на будь-який атракціон - 50 гривень. Вхід на територію буде вільним всю зиму, платити потрібно буде тільки за самі атракціони.

Музей Казок

Дух Різдва обов'язково повинен жити в кожній дитині! Тому ця подія саме для них. Коли наближаються новорічні свята, кожна дитина мріє побачити справжнє диво, а ще краще - опинитися в самому його центрі.

Маленькі відвідувачі опиняться в сюжеті, який відображає сьогоднішні проблеми нашого суспільства. З появою інтернету та нових технологій люди перестали читати книжки, тому з Великою Книгою історій починають відбуватися дивні речі: втрачаються літери, зникають казки і персонажі. Під час програми відвідувачі разом з іншими героями будуть намагатися врятувати Велику Книгу Історій. У Музеї Казок можна стати безпосереднім учасником багатьох казок одночасно, як подружиться з всесвітньо відомими, так і з суто українськими казковими героями. Наприклад, в цьому році зустрічі з дрібненькими шанувальниками будуть чекати більше 50 представників різних мультфільмів і казок.

Цього разу діти зможуть:

прогулятися Чарівним лісом (місце магії, де оселилися ельфи і дріади, де разом з чарівниками потрібно вчитися магії, де Червона шапочка за кілька секунд випікає справжні їстівні пиріжки, а рудоволоса Меріда з «Відважна» ділиться секретами вмілої стрільби);

потім раптово опинитися в Чарівному зимовому лісі (житло зими і снігу, тут можна навчитися робити з Олафом сніжного ангела, заплести косу Ельзі і спробувати розтопити серце Снігової королеви);

зазирнути у Країну чудес (прогулятися по замкам і фортецям, позмагатися з Микитою Кожум'якою у боротьбі на руках, смикнути за хвостик Свинку Пеппу, помалювати з Мосту Деш і розповісти вірш Діду Морозу);

перенестися в Технополіс (куточок високих технологій з майбутнього, тут можна пограти з роботами і трансформерами, взяти участь у лабораторних експериментах з божевільним Професором, потиснути три пальці Черепашку-Нінздя),

оселитися на Українському Хуторі (центр національної культури, тут можна буде особисто познайомитися і пограти з трьома козаками з мультсеріалу "Як козаки...", здорованем Граем, коротуном Оком і силачем Туром),

і зануритися в Морське царство (в очікуванні дітей, Кракен вже розпустив свої щупальця, Капітан Крюк вивчив найскладніші загадки, а Русалочка приготувала найчарівнішу усмішку).

Проживаючи сюжетну лінію, діти усвідомлюють на власному досвіді вічні цінності добра і справедливості. Місією Музею Казок - передача дітям витоків моралі та духовної культури казок за допомогою втілення їх у реальність. Бо, як запевняють організатори, і дорослим, і дітям краще запам'ятовується те, що вони пережили особисто.

Екскурсії в зимовому трамваї і поїзді Святого Миколая

Звучить заманливо і дуже чарівно. Адже сидіти зимовими днями з чашкою чаю або глінтвейну в приємній компанії в теплому, затишному трамвайчику на диванчику і під стукіт коліс слухати цікаві, захоплюючі історії, дивитися, як за вікном пробігають київські види – дуже по-святковому. А потім ще й вийти не надовго прогулятися в зимовому лісі, вдихнути його казкове повітря, побувати біля старовинної церкви, постояти на диво-містку, помилуватися архітектурою дач минулого століття, або де-небудь біля озер Оболоні, і насолодитися видовищним шоу,, спеціально приготованому для екскурсії. Місце зустрічі на Спаській, 5. Попередній запис за телефонами: (098) 538 8738, (044) 353 4778

А ось з 19 грудня, у Києві, Львові та Харкові почнуть курсувати туристичні поїзди Святого Миколая. У столиці біля потяга пасажирів зустрічатиме Святий Миколай.

Здійснити подорож на поїзді святого Миколая у столиці можна буде 19, 29, 30 грудня та 2 січня. Святковий склад буде курсувати за маршрутом Київ-Пасажирський-Дарниця-Київ-Пасажирський без зупинок. Відправлення зі станції Київ-Пасажирський у 13:48, а прибуття до 15:40. Обіцяють сюрпризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-