Порада туристу: Найвіддаленіші та найпрекрасніші місця у світі за версією National Geographic

Порада туристу: Найвіддаленіші та найпрекрасніші місця у світі за версією National Geographic

Фото
Укрінформ
National Geographic визначив найбільш дикі та прекрасні куточки нашої планети. 

МОЛОКАЙ, ГАВАЇ

Деякі кажуть, що Молокаї - це те, як Гаваї виглядали 50 років тому, інші стверджують, що саме так має виглядати світ у майбутньому. 10-мильний острів має більше ста кілометрів берегової лінії, приховані водоспади, древні руїни - рідна спадщина Гаваїв. 

НАЦІОНАЛЬНИЙ ПАРК ДЖАСПЕР, АЛЬБЕРТА, КАНАДА

Найбільший національний парк в канадських скелястих горах, Джаспер - найдикіший, у всіх сенсах цього слова. Яскраві волошкові води річки Атабаска проходить через цю ділянку пустелі в далекій Західній провінції Альберта, висікаючи шлях між проріззю ярів, манять дослідників, мандрівників і фотографів з усього світу.

ГОРА РОРАЙМА, ВЕНЕСУЕЛА

Ранні європейські дослідники заявили, Гора Рорайма — стародавні неприступні вершини, що піднімаються з тропічних лісів і об'єднують Бразилію, Гайану та Венесуелу. Але, все ж таки, забратися на неї можна, і нагородою для тих, хто здійнить підйом - безкраї краєвиди тропічних лісів, стрімкі водоспади, густі хмаринки, панорами інших столових гір і пасовищ савани.

Читайте також детальніше про Рорайму тут.

НАЦІОНАЛЬНИЙ ПАРК КАНЬОНЛЕНДС, ЮТА

Зв'зка скель у Каньонлендсі в штаті Юта - неначе парад драматичних скульптур. Це тривимірний майданчик з гладкими скелям, двома ріками, вузькими каньйонами, садом диких квітів, видніючими луками і потойбічними барвами.

НА ПІВДНІ ПЕРУ

Кожен рік у віддалених куточках Перу, дикі вікуньї кучкуються під час Гран-Чаку, щорічної традиційної стрижки, яка сягає корінням у інків. Шерсть цих диких, довгошиїх родичів лам і альпак, дорого цінується і вважається одним з кращих натуральних волокон у світі. Як тільки тварин обстрижуть, їх по-одному випускають на пагорби, і вікуньї знову вільні.

ПРОВІНЦІЯ ЖУЖУЙ, АРГЕНТИНА

Жужуй на північному заході Аргентини - це земля - віддалена, посушлива і безмежно красива. Постійно мінлива палітра світла, тіней та кольорів перетворює Жужуй у рай для фотографа. Тут добувають солончаки Салінас-Грандес (на фото) за допомогою прямокутних басейнів.

ФАРЕРСЬКІ ОСТРОВИ, ДАНІЯ

У нижній частині гори під трав'яними дахами мостяться хатки, що утворюють містичні і казкові села, прозвані злим царством Данії - Фарерські острови. Стреймой (на фото) є лише одним з 18 островів живописних поселень. У 200 милях - узбережжя Шотландії.

ДОЛИНА ЕНГАДІН, ШВЕЙЦАРІЯ

Неповторне світло снігу, ніби пил від найдовершеніших алмазів, могутньої долини Енгадін манить туристів у цій частині Швейцарії вже протягом понад трьох століть. Сліпучі атмосферні пейзажі, незліченні багатогранні кристали льоду, що зберігаються в атмосфері і виблискують на сонці, так виглядає зима у Санкт-Моріці (на фото) - блискуча різдвяна казка.

НАЦІОНАЛЬНИЙ ПАРК ПЛІТВІЦЬКІ ОЗЕРА, ХОРВАТІЯ

Темні Динарські Альпи, прозорі води і неприступні скелі створюють враження "землі падаючих озер" - усе це у славнозвісному Національний парку Плітвіцькі. Дерев'яні стежки заманюють більше мільйона відвідувачів щороку, які приїжджають оглянути водоспади, струмки, печери і комплекс озер.

ДОЛИНИ НІЛУ, ЄГИПЕТ

 Долини Нілу тягнуться о всій Північній Африці, але саме в 130 км від річок Асуан і Луксор—де знаходиться Карнакський храм (на фото), побудований починаючи приблизно з 2000 р. до н. е.— постає Ніл у всій своїй неперевершеній красі..

РАЙОН САМБУРУ, КЕНІЯ

На північ від гори Кенія район Самбуру простягається від лісистого надгір'я до "іржавих" пустель Трукани, більш ніж на 150 миль вздовж всієї країни. Тут і досі живуть аутентичні племена, які прикрашають свої волосся і обличчя глиною, кольору охри, щоб відповідати їх земному оточенню.

БЕРЕГ СКЕЛЕТІВ, НАМІБІЯ

Одна з найгостріших, найбільш недоторкана берегова лінія "Берег скелетів" тягнеться більш ніж на 300 миль уздовж північного узбережжя Намібії. Колись - смертельна пустка, зараз - колиска багатства дикої природи, яка прихистила різних морських істот, пустельних тварин і мешканців савани. Тут африканські пінгвіни добувають корм у кришталево чистих водах острова Мерк'юрі.

ДАВИДО-ГАРЕДЖІЙСЬКИЙ МОНАСТИРСЬКИЙ КОМПЛЕКС, ГРУЗІЯ

Високо в скелях Східної Грузії стоїть суворий і віддалений "Давид Гареджі" - це комплекс із 19-ти середньовічних печерних монастирів. Вони вважаються шедеврами грузинського мистецтва. У печерах колись розташовувалися майже 5000 келій. Одна з печера функціонує як монастир, тут і досі можна почути заворожуючий спів ченців серед страшної тиші пустельного степу.

ДОЛИНА ГАНГТЕЙ, БУТАН

У казковому Бутані знаходиться захоплююча долина Гангтей, розташована на залитому сонцем західному схилі чорної гори. На вершині, над безлісими долинами, ще з 17-го століття діє монастир Гангтей, ніби заточений серед безкрайньої краси природи. Тут кожного року проходить релігійний фестиваль Цечу, де загадкові монахи виконують магічні танці у масках різних божеств.

ШОКОЛАДНІ ПАГОРБИ, ФІЛІППІНИ

Шоколадні пагорби острова Бохол на Філіппінах - це загадка природи. Місцина з 1,776 покритих травою коралових вапняків майже однакової форми. І хоча цілий рік вони вкриті рясними зеленими фарбами, у найбільш посушливі місяці вони "перетворюються" на крапельки шоколаду.

ПЕЧЕРИ ВАЙТОМО, НОВА ЗЕЛАНДІЯ

Заворожуючі сині "зірки" спалахують в печері, відомій як "Грот світлячків", яка розташована вздовж річки Вайтомо на Північному острові Нової Зеландії. Ця туристична визначна пам'ятка дивуює й досі всіх манрівників, починаючи з дня відкриття пчер (1880-х років). "Потойбічні" свічення виходять з личинок грибних комарів, які мешкають лише в деяких частинах Нової Зеландії та Австралії.

МОРЕ УЕДДЕЛЛА, АНТАРКТИДА

Потрібно бути справжнім авантюристом, щоб навідатися до цього "дна світу" - моря Уедделла. Більшість туристів прибувають на кораблях з Південної Америки, свідомо долаючи бурхливий Пролив Дрейка. Податися в море, перебуваючи у повній самотності, відчути повну владу, долаючи величезні льодовики, а також перехопити подих від незайманої дикої природи ви зможете, відправившись до одного з найвіддаленіших місць на Землі - острова Південна Георгія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-