Порада туристу: Кращі сайти для планування подорожей, пошуку екскурсій та знайомства з місцевими

Порада туристу: Кращі сайти для планування подорожей, пошуку екскурсій та знайомства з місцевими

Укрінформ
Кращі сайти для планування подорожей та пошуку екскурсій, які допоможуть організувати місцеві жителі або туроагентства. Деякі з них організовують екскурсії безкоштовно. 

Кращий спосіб розвідати місцевість – зробити це з її мешканцями. Ці сайти об’єднують мандрівників з невеликими незалежними компаніями певних регіонів, професійними гідами або звичайними мешканцями, щоб допомогти вам спланувати ідеальну подорож.

Vayable

На цьому сайті розміщено безліч турів і маршрутів за рейтингом відгуків і рекомендацій мандрівників які їх вже пройшли. Одна з найбільш популярних екскурсій тут – «Нічна зйомка Парижа», під час якої проводиться навчання як краще робити фотографії при низькій освітленості. А також тригодинний гастрономічний тур у Нью-Йорку, в Чайнатауні.

• vayable.com

TravelLocal

TravelLocal простий у використанні веб-сайт, який об'єднує мандрівників з місцевими туристичними компаніями для того, щоб забронювати місце для відпочинку. Інколи краще обрати екскурсію саме у місцевому турагенстві, яке знає свій регіон бездоганно і пропонує набагато більше пропозицій, ніж у великого туроператора. До того ж, замовлення турів саме у місцевих турагетств - дешевше. На сайті можна здійснити бронювання та оплату. Усі платежі захищенні британською компанією, зменшуючи ризик і побоювання щодо переведення коштів на сумнівний іноземний рахунок.

• travellocal.com

Vidados

Vidados це аналогічна концепція TravelLocal, але з акцентом на активний відпочинок, починаючи від серфінгу, екскурсій на винні тури, курси іноземної мови та майстер-класи з йоги. Тут є широкий вибір оздоровчого відпочинку (понад 800): від заняття спортом на березі Іспанії до походу у Канадських горах.

• vidados.com

ToursByLocals

Сайт має понад 1700 місцевих гідів у 148 країнах світу. Усі гіди перевірені і атестовані Світовим реєстром Томсона Рейтера. Екскурсію з тим, якого ви вподобали найбільше, можна замовити на сайті. Є також багато пропозицій на круїзні подорожі.

• toursbylocals.com

Embark

Тих, хто шукає пригоди потрібно перевірити «Емберком», який допомагає у пошуках гіда для активного відпочинку. Це може бути день боулдерінгу в лісі Фонтенбло у Франції, з альпіністом, який знає регіон, походи в Чіангмаї (Таїланд), або серфінгу в Каліфорнії, чи навіть грибного полювання в Денвері. Хоча сайт має глобальне охоплення, найбільший спектр пропозицій знаходяться в США.

• embark.org

Trip4Real

Іспанський стартап, який об'єднує мандрівників з місцевими жителями, пропонує продаж турів, перелік заходів та подій у тих містах, що вас цікавить. Trip4Real робить акцент на культурі і автентичності того чи іншого міста, пропонує саме те, з чим безпосередньо вона асоціюється, що передає його дух і характеризує життя місцевих. Це може бути блошиний ринок Лісабона зі старовинними колекторам, нічне молодіжне життя Парижу або приватна поїздка на човні каналами Амстердама. Сайт переважно орієнтований на Західну Європу.

• trip4real.com

Читайте також: Жителі Амстердама стануть екскурсоводами для транзитних пасажирів

Withlocals

Більш глибший досвід подорожей можна знайти на сайті Withlocals. Особливо сайт спеціалізується на азіатських країнах. У першу чергу, тут пропонується широкий спектр місцевої кухні. Наприклад, тут можна замовити обід з органічної домашньої їжі у бамбукові будинку на Балі, дегустацію чаю в Старому Бангкоку або пікнік біля річки в Сайгоні.

• withlocals.com

Global Greeters

Аналогічний концепції Каучсерфінг, в тому сенсі, що вона дійсно заснована на принципі безкоштовної допомоги місцевих. Портал допомагає знайти собі безкоштовного гіда, приєднатися до вже організованої тематичної екскурсії, або просто дає можливість дізнатися про ту чи іншу пам’ятку або спитати поради, куди краще піти.  Особливо добре розвинута така програма у Нью-Йорку, звідки і взяла свій початок ще в 1992 році.

• globalgreeternetwork.info

Showaround

Сайт, схожий на попередній. Тут можна знайти собі «місцеву» компанію для відпочинку або для прогулянки пам’ятками міста. Сайт має також мобільний додаток, що дозволяє легко планувати і обговорювати маршрут з місцевим. Єдина заковика - це оплата підписки, яку необхідно здійснити, перш ніж зв'язатися з іншими членами.

• showaround.com

CityUnscripted

Сайт, який дає змогу замовити екскурсію з місцевим по всьому світу, але за певну суму. Особливість сайту в тому, що кожний представлений гід планує екскурсію виключно відповідно до ваших уподобань. Ви лише маєте зареєструватися на сайті, заздалегідь обрати собі гіда і зв’язатися з ним. Про умови оплати можна дізнатися на сайті. До речі, у кожного гіда повністю заповнена сторінка профайлу, де можна знайти інформацію про нього самого, його смаки та вподобання, і таким чином знайти того, хто відповідає вашим особистим інтересам.

• cityunscripted.com

Читайте також: Незамінні мобільні додатки під час подорожей

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-