Названі найпопулярніші місця фотознімків Європи

Названі найпопулярніші місця фотознімків Європи

Укрінформ
Дослідники з Університету Північної Кароліни проаналізували 7,5 мільйонів знімків і геоміток в соціальних мережах і склали 3 D‑карту.  

Про це пише портал N+1.

Дослідники з Університету Північної Кароліни в США за допомогою аналізу соціальних мереж створили карту привабливості європейських ландшафтів. Червоним на карті показано найпопулярніші природні об'єкти, зеленим — не популярні.

Вчені зібрали пейзажні фотографії з геомітками, розміщені в Instagram, Flickr і Panoramio. Дослідники виходили з припущення, що чим частіше користувачі знімають той чи інший пейзаж, тим велику естетичну цінність він має і тим більшою популярністю з точки зору туризму він користується. Всього дослідники проаналізували 7,5 мільйонів фотографій з трьох соціальних мереж.

Найбільш популярними виявилися зображення гір, а також узбережжя річок, озер і морів. На всіх трьох фотохостингах однаково часто зустрічалися фотографії Альп, Піренеїв, Північно‑Шотландського нагір'я і Апеннін, а також знімки прибережних територій Корнуолла в Англії, Лігурії в Італії і Коста‑Брава в Іспанії. Крім того, вчені помітили, що кількість розміщених на сайтах зображень зменшується з віддаленням від населених пунктів з чисельністю населення вище ста тисяч чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-