Потік туристів з України до Грузії зріс майже на 23 %

Потік туристів з України до Грузії зріс майже на 23 %

Укрінформ
Кількість українських туристів у Грузії зросла на 22,8%.

Про це в рамках Туристичного прес-клубу заявила перший заступник керівника Національної Адміністрації Туризму Грузії Русудан Мамацашвілі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно зі звітом, за січень-жовтень минулого року Грузію відвідало понад 123 тисяч туристів, в аналогічний період цього року – понад 151 тис. Приріст склав +22.8%. Україна вже кілька років входить до п'ятірки країн, звідки найбільше туристів прибуває в Грузію, інформує Мамацашвілі.

Вона також додала, що в цьому році на просування літнього сезону в Грузії було витрачено 15,720,000 ларі (близько 6 млн доларів).

Поки що за 9 місяців 2016 року в Грузії побувало 2 млн 150 тис. іноземних туристів, що на 352 тис. (або 19,6%) більше, ніж за аналогічний період 2015 року. Аджарія за цей же період прийняла 1 млн 132 тис. мандрівників з інших країн.

За словами Мамацашвілі, загальна кількість туристів за 2015 рік становить 5,9 млн. – це 7 % приросту за останні три роки. Дохід від міжнародного туризму в минулому році склав 1,94 млрд. доларів, а частка туризму ВВП - 6.7 %.

У свою чергу, Надзвичайний і повноважний посол Республіки Грузія в Україні Міхеїл Уклеба стверджує, що саме завдяки рекламній політиці, Грузія з кожним роком стає все популярнішою серед іноземних туристів. Він також зазначив, що вони не перестають покращувати інфраструктуру і сервіс країни з року в рік, вкладаючи мільйони.

За даними звіту Нацадміністрації, тільки в 2015 році в Грузії відкрилося 172 готелів. Більш того, в країні з'явилася гаряча лінія для туристів, незадоволених сервісом Грузії. Адміністрація обіцяє врахувати всі побажання і виправити мінуси на плюси. Лінія працює цілодобово за номером 0800800909.

Також Уклеба поінформував, що в грузинському готельному турбізнесі з'явилися й українські інвестори. І згадав, що українці дуже часто стали купувати нерухомість в Грузії, особливо в Аджарії. Правда, хто ці люди, Посол все ж приховав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-