Секретний ядерний центр Китаю відкрився для туристів

Секретний ядерний центр Китаю відкрився для туристів

Укрінформ
Влада Китаю відкрила доступ туристам до одного з ядерних центрів країни.

Про це повідомляє ІА «Сіньхуа».

Засекречений колись стратегічний об'єкт «Підземний ядерний військовий завод 816» кілька днів тому був відкритий після реконструкції і прийняв перші групи відвідувачів,

Колишній військовий завод складається з 18 основних приміщень, сполучених 20 км тунелів. Склепіння одного із залів заводу підняті на висоту до 80 м, що робить його одним з найбільших рукотворних підземних споруд у світі. «Об'єкт 816» здатний витримати землетрус у 8 балів і прямі авіаудари.

Будівництво ядерного заводу в муніципалітеті Чунцин на південному заході Китаю почалося в 1966 році в період охолодження відносин між СРСР і КНР. У роботах зі створення грандіозного підземного об'єкта для виробництва збройового плутонію взяли участь більше 60 000 фахівців різного рівня. У 1984 році завод був закритий, а через 26 років на його територію вперше пустили туристичні групи. Потім «Об'єкт 816» вирішили реконструювати і зробити більш привабливим для мирних відвідувачів. Тепер завод можуть оглянути не тільки китайські туристи, але й іноземці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-