Набережна Сени в Парижі стане пішохідною

Набережна Сени в Парижі стане пішохідною

Укрінформ
Паризька влада пообіцяла зробити постійною пішохідною зоною великий відрізок набережної Сени на Правобережжі міста.

Про це заявила мер Парижа Анн Ідальго, повідомляє APF.

Ідальго пообіцяла зробити постійною пішохідною зоною великий відрізок набережної Сени на Правобережжі міста, назвавши повернення річки людям «історичним рішенням». Таку заяву вона зробила коментуючи підсумки засідання Міської ради та чергового «Дня без автомобілів», який показав зниження забруднення навколишнього середовища в середньому на 20-35 % і на третину — рівня шуму.

Читайте також: Париж претендує на звання найчистішого міста Європи

Офіційно тестова фаза проекту зі звільнення ділянки набережної між тунелем Тюїльрі і Байок де і ' Арсеналь від автомобілів почалася 3 тижні тому. Насправді мерія перекрила дорогу їм. Жоржа Помпіду ще в середині літа, пояснивши це необхідністю створення тимчасової пішохідної зони для проведення численних вуличних заходів. У найближчі 6 місяців тут приберуть дорожні знаки і розмітку, підготують вулицю до озеленення та організовують роботу затребуваною городянами і туристами інфраструктури.

«Реконкісти набережних» Ідальго почала ще в 2013 р., будучи заступником мера Парижа. Тоді була відкрита для пішоходів частинуаЛівого берега. Крім екологічної складової у проекту є і вагома економічна підоснова — за 3 роки набережні Рів Гош відвідали понад 6 млн туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-