У Славутичі створюють Афінський квартал

У Славутичі створюють Афінський квартал

Укрінформ
Український фестиваль кіно й урбаністики "86" і грецька культурна організація metamatic: taf розпочали спільний експериментальний проект "14-й квартал" у місті Славутич. Їхня мета – створити там Афінський квартал, перенісши урбаністичні реалії одного міста в інше.

Про це пишуть у Фейсбуці організатори. 

"Ми проводимо паралелі між древніми Афінами, яким більше 3000 років, і створеним з нуля, синтетичним містом Славутич, якому ще немає 30 років. А також ставимо перед собою питання, що спільного може бути між цими містами, і спробуємо представити урбаністичні умови одного міста у просторі іншого", - розповідає локальний координатор проекту Дмитро Корчак, пише "Культпростір". 

Як зазначається, це буде "не повномасштабний квартал з житловими будинками, а символічний простір, який може прийняти форму як художньої інсталяції, так і функціонального об'єкта міської інфраструктури".

На думку ініціаторів проекту, Афінський квартал ідейно впишеться у простір Славутича, адже майже всі його квартали носять назви міст, представники яких проводили там будівництво – Баку, Вільнюса, Єревана, Києва, Москви, Риги, Таллінна і Тбілісі.

Для проекту організовали робочу групу та влаштували школу, де розповідатимуть про Славутич, Афіни і практику просторових інтервенцій. Наприкінці школи учасники проекту вирушать до Афін, де працюватимуть з місцевими урбарністами і культурними діячами, досліджуватимуть місто і способи його репрезентації. До Славутича вони повернуться з готовим проектом дизайну Афінського кварталу.

Також до проекту залучають місцеве населення.

"Ми будемо радитися з мешканцями, що живуть поблизу, яким би вони хотіли бачити Афінський квартал, а потім сформуємо відповідальну групу від громадськості", – говорить Дмитро Корчак.

Перша презентація проекту "Афінський квартал" відбудеться 29 серпня у Славутичі. Завершити проект зі створення 14-го кварталу планують наступного літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-