Чернігівський історичний музей відкрив експозицію до ювілею Незалежності

Чернігівський історичний музей відкрив експозицію до ювілею Незалежності

Укрінформ
До 25-річчя незалежності України Чернігівський історичний музей ім. В.В. Тарновського урочисто відкрив нову постійно діючу експозицію "Чернігівщина за часів незалежності України".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор музею Сергій Лаєвський.

"Експозиція розповідає про історію розвитку Чернігівського краю від початку 90-х років минулого сторіччя і аж до сьогоднішнього дня. Це - історія 25 років незалежності, віддзеркалена подіями і персоналіями", - сказав він.

За словами Лаєвського, тут можна побачити особисті речі відомих земляків: автора Акту проголошення Незалежності України Левка Лук’яненка, другого Президента Леоніда Кучми, Голови Верховної Ради Івана Плюща, голови Верховного Суду Віталія Бойка та інших діячів.

Розвиток економіки області засвідчують фотографії виробничих цехів промислових підприємств, зразки продукції (чернігівське пиво, славнозвісні ніжинські огірочки тощо) та копії сертифікатів на неї. Так само представлене і сільське господарство.

Коментуючи експозицію, Лаєвський зазначив, що, працюючи над нею, музейники постаралися зламати бачення на розвиток краю, яке існувало у 80-90-х роках і запропонувати нове - з погляду важливості подій і персоналій для історичних процесів і української історії.

Фото: mistaua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-