Стихія, теракти і страйки: в Парижі підрахували збитки для туризму

Стихія, теракти і страйки: в Парижі підрахували збитки для туризму

Укрінформ
Французька влада оцінили збитки туристичної галузі столичного регіону Іль-де-Франс внаслідок терактів, повеней і страйків за перше півріччя - близько 750 млн євро (850 млн доларів).

Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на Reuters.

За даними агентства, кількість туристів у регіоні скоротилася на 6,4% порівняно з першою половиною 2015 року.

"Прийшла пора усвідомити, що туристичний сектор перебуває у масштабній галузевій кризі. Більше немає часу на комунікаційні кампанії, пора готувати програму допомоги за надзвичайних обставин", - заявив президент Комітету з туризму в регіоні Фредерік Валлету.

За його словами, для збереження робочих місць у секторі необхідні великомасштабні інвестиції. Валлету звернувся до глави МЗС Франції Жан-Марка Еро з проханням провести зустріч з офіційними представниками туристичної галузі регіону. Як зазначає агентство, близько 500 тисяч людей в Іль-де-Франс працюють у сфері туризму.

Зазначається також, що туристів відлякували страйки проти спірної реформи трудового законодавства і червневі повені.

Зокрема, кількість туристів, які відвідали Париж за період між січнем та червнем 2016 року впала на 6,2% та становила на мільйон осіб менше порівняно з аналогічним періодом за минулий рік.

Так, у порівнянні з 2015 роком кількість японських туристів зменшилася на 46,2%, російських - на 35%, китайських - на 19,6%, американських - на 5,7%

Як відомо, Франція в значній мірі залежить від туризму, який генерує більше 7% річного ВВП. Щороку Париж, який є одним із найпопулярніших туристичних місць світу, відвідують 16 мільйонів людей.

Нагадаємо, в листопаді минулого року три скоординовані групи терористів здійснили серію нападів у Парижі і його найближчому передмісті Сен-Дені. Загалом жертвами терактів стали 130 осіб, понад 350 були поранені. А в середині липня 2016 року водій вантажівки протаранив натовп людей, які зібралися на Англійській набережній Ніцци подивитися феєрверк з нагоди Дня взяття Бастилії 14 липня. Жертвами стали 85 осіб. Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-