Археологи: У Китаї суддівська дружина

Археологи: У Китаї суддівська дружина "взяла на той світ" унікальні сережки

Фото
Укрінформ
Археологи виявили поховання віком у 1500 років, на вході в яке був висічений напис "Хан Фарун, дружина судді Цуй Чжена". Всередині знаходилося тіло жінки, а також намисто з 5000 намистин і коштовні сережки.

Про це повідомляє NAT-GEO.

"Знайдені в могилі золоті сережки в повній мірі можна віднести до витворів мистецтва. На кільцях зображені дракони з людськими обличчями, а підвіски інкрустовані дорогоцінними каменями. Сережки схожого дизайну були виявлені в 1978 році на півночі Афганістану. Це підтверджує тісний зв'язок династії Північна Вей з Центральною Азією", - пише Live Science.

Також в гробниці було знайдено намисто з 5000 намистин. Нитка на них зруйнувалася, але вчені змогли відновити прикрасу. Намисто складалося з золотих намистин (10 звичайної форми і 9 плоских), двох кристалів, 42 перлин і більш ніж 4800 дрібних різнокольорових скляних бісерин.

Як зазначається, у власниці прикрас були кучеряве волосся, глибоко посаджені очі і татуювання у вигляді квітки лотоса. Її вік на момент смерті визначити не вдалося.  Історичний період, який жила дружина судді, відноситься до часів імперії Північна Вей (386-534 роки).

Фото: Chinese Cultural Relics, Live Science

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-