У Штатах прокидається вулкан Єллоустоун

У Штатах прокидається вулкан Єллоустоун

Відео
Укрінформ
В Єллоустоуні фіксуються високі концентрації СО2 що може говорити про швидке виверження супервулкана. Супутникові знімки показують, що в районі вулкана виділяється велика кількість двоокису вуглецю.

Про це повідомляють Фішки.

"Спостерігається сплеск сейсмічної активності в штаті Вайомінг і в районі кальдери супервулкана", - зазначається в публікації.

Єллоустоун востаннє вивергався 70 тисяч років тому, але недавній сплеск сейсмічної активності по всьому світу міг прискорити процеси в надрах його кальдери.

Високі рівні СО2 в районі вулканів зазвичай є провісниками швидкого виверження, будучи ознакою наростання тиску глибоко під поверхнею землі. Якщо вулкан почне вивергатися, це може призвести до глобальної катастрофи. Хмари попелу буквально закриють Сонце, аграрна промисловість США буде зруйнована, а велика частина країни буде покрита 10-сантиметровим шаром попелу, що може унеможливити вирощування зернових та інших сільськогосподарських культур.

Крім того, густа хмара попелу буде сприяти швидкій зміні клімату. Концентрація СО2 настільки висока, що газ вже проникає на поверхню. За даними порталу, річку Єллоустоун закрили для відвідувань у зв'язку з масовою загибеллю риби. Місцеві жителі відзначають зміна кольору води, яка стала темно-зеленою і погано пахне. Крім того в деяких місцях видно піднімаються на поверхню води бульбашки газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-