Домініканський шоколад визнали найкращим у світі

Домініканський шоколад визнали найкращим у світі

Укрінформ
Лондонська академія шоколаду визнала шоколад Hispaniola, виготовленого з органічного домініканського какао, найкращим у світі.

Про це повідомляє видання Ottawa Citizen.

Лондонська академія шоколаду відзначила престижною нагородою Golden Bean шоколад Hispaniola, виготовлений з органічного домініканського какао. Hispaniola виготовляється на невеликій сімейній фабриці Hummingbird у Канаді. Премія Golden Bean означає, що Лондонська академія шоколаду визнала цей сорт кращим у світі.

Какао, з якого він виготовляється, збирають на приватній плантації в заповідній зоні El Zorzal, розташованій на півночі Домініканської Республіки. Какао‑боби, що використовуються для виробництва шоколаду Hispaniola, мають фруктовий букет з легким відтінком вишні.

У конкурсі брали участь понад 580 найменувань шоколадної продукції з усього світу, які оцінювали понад 40 експертів‑шоколатьє. Крім золота, присудженого шоколаду Hispaniola, канадська фабрика виграла три срібних і одну бронзову нагороду. «Нас особливо порадувало визнання саме шоколаду Hispaniola, адже саме з домініканського какао ми робили перший шоколад у підвалі нашого будинку», — сказала власниця фабрики Еріка Гілмур.

Вартість 50-грамової плитки шоколаду Hispaniola становить 6,5 канадських доларів.

Домініканська Республіка є третім за величиною виробником і експортером какао в Латинській Америці і десятим — у світі. Його виробляють на більш ніж 30 тисяч господарств зі збору какао, де зайнято близько 300 000 чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-