Порада туристу: Карта терористичних загроз в Європі

Порада туристу: Карта терористичних загроз в Європі

Укрінформ
Експерти склали карту гайбільш небезпечних і безпечних країн Європи для відвідувань.

Іспанське туристичне видання Hosteltur склало карту терористичних загроз для мандрівників на основі даних Держдепартаменту США, Міністерства закордонних справ Великобританії, зовнішньополітичних відомств Італії та Іспанії, а також спираючись на повідомлення, випущені розвідками Франції та Німеччини.

Жовтий колір на карті означає найнижчий рівень терористичної загрози. Його присвоєно чотирьом державам Європи: Швейцарії, Польщі, Литві, Латвії та Естонії. Автори дослідження вважають, що в цих країнах ризик здійснення терактів мінімальний.

Втім, приміром, у повідомленні Держдепартаменту США своїм громадянам є попередження щодо візитів в польське місто Краків. З 26 по 31 липня там пройде Всесвітній день молоді, організований Католицькою церквою, на який з'їдуться близько 2,5 млн осіб. У зв'язку з цим Держдеп попереджає громадян про навантаження на транспорт та інфраструктуру через величезну кількість учасників.

Крім того, слід пам'ятати, що з 4 липня по 2 серпня Польща запровадить контроль на своїх внутришніх шенгенских межах, тому мандрівники повинні бути готові до перевірок документів, а також до більш пильного огляду під час подорожі по країні.

Ще 17 країн отримали другий рівень небезпеки. Це Україна, Кіпр, Фінляндія, Норвегія, Ірландія, Португалія, Чехія, Австрія, Словенія, Хорватія, Боснія і Герцеговина, Угорщина, Словаччина, Болгарія, Румунія, Білорусь та Грузія.

Більш високий ризик здійснення терактів зберігається в Ісландії, Швеції, Нідерландах, Данії, Італії та Сербії. Зокрема, експерти наводять повідомлення представників розвідслужб Німеччини і Франції про те, що терористи можуть вчинити напади на відпочиваючих пляжів Італії та Іспанії.

При цьому Іспанія, а також Франція, Німеччина, Великобританія, Бельгія, Греція і Туреччина віднесені до червоного — максимального ризику скоєння терактів. У цю ж групу потрапила і Росія, а також північноафриканські і деякі близькосхідні держави: Марокко, Алжир, Туніс, Єгипет, Ізраїль та Йорданія.

Експерти також нагадують, що з 10 червня по 10 липня Франція приймає у себе Чемпіонат Європи з футболу, а з 2 по 24 липня — велогонку Тур де Франс. Так, Держдепартамент США попередив, що стадіони і спорт‑бари можуть стати потенційними мішенями для терористів. У самій Франції введений режим надзвичайного стану, який триватиме до 26 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-