Чорногорія почала продавати туристам місцеве повітря у пляшках

Чорногорія почала продавати туристам місцеве повітря у пляшках

Укрінформ
У Чорногорії туристам почали продавати нові сувеніри - повітря в пляшці, а також відкрили музей, присвячений повітрю.

Про це повідомляє чорногорське видання Vijesti.

До свого 10-річчя этносело Montenegro, розташоване в 30 км від Нікшича, відкрило для гостей 5 музеїв - чорногірського повітря, сиру, вовни, музики і коміксів. Ініціаторами задуму є власники этносела брати Милоня і Радоня Благоєвичі.

«Ідея нашого проекту – дати людям можливість побачити старі речі і поринути у спогади, а більш молодим відвідувачам – дізнатися щось нове», – зазначив Милоня Благоєвич.

Один з експонатів експозиції – пляшка з чорногорським повітрям. Однак натхненники проекту вирішили не тільки виставляти для відвідувачів, але і продавати чорногірський повітря. Була розроблена авторська упаковка в національному стилі з використанням золотих ниток. До дизайну коробки, яка виготовляється вручну, залучалися фахівці. До кожної пляшки додається супровідна інформація про історію місцевого повітря на чорногорською та англійською мовами.

Розкішна упаковка вимагає «розкішної» ціни, пишуть місцеві ЗМІ. Брати Благоєвичі вирішили продавати чорногірське повітря по 1500 євро за пляшку. Вони впевнені, що покупці знайдуться. «Повітря буде найдорожчим і найціннішим з того, що є в світі», - наголосив Милоня Благоєвич.

Перша серія оригінальної продукції включає десять пляшок, з яких шість виставлять на продаж.

На аукціоні eBay така пляшка досягла 12 тисяч євро.

Этносело Montenegro було відкрито 20 травня 2006 року. Від нього до Будви – близько 150 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-