У Німеччині стане більше безкоштовного Wi-Fi

У Німеччині стане більше безкоштовного Wi-Fi

Укрінформ
Уряд Німеччини внесе поправки в законодавство, які дозволять відкрити безкоштовні точки доступу до інтернету через Wi-Fi в публічних місцях.

Про це повідомляє AFP.

Згідно з домовленістю, досягнутою цього тижня в рамках “великої коаліції” Німеччини, до законодавства будуть внесені поправки, відповідно до яких безкоштовний Wi-Fi і його постачальники не нестимуть відповідальності за користувачів. Це правило діятиме для тих, хто безкоштовно пропонує доступ до свого Wi-Fi.

Пропозиція має бути розглянута німецьким урядом. Нові поправки набудуть чинності не раніше осені.

Згідно з останніми даними, в Німеччині на кожні 100 000 жителів припадає всього дві відкриті точки Wi-Fi, порівняно з 10 у Швеції та 29 у Великій Британії.

Тільки 39% користувачів інтернету в Німеччині виходять в онлайн через Wi-Fi за межами своїх будинків. Відповідно, відсутність бездротового інтернету в ФРН створює багато незручностей для туристів.

Це пов’язано з суворим законодавством, спрямованим на боротьбу з піратським контентом, згідно з яким відповідальність за нелегально отриманий чи інший протизаконний контент – наприклад, за дитячу порнографію – лягає не на кінцевого користувача, а на власника мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-