Порада туристу: Де можна переночувати у середньовічному замку

Порада туристу: Де можна переночувати у середньовічному замку

Фото
Укрінформ
Відчути себе королем і королевою у ХХІ столітті можна! Пропонуємо підбірку найкрасивіших замків-готелів.

Скільки таємниць приховують у собі старовинні замки, скільки вони бачили і чули, що пережили! Усього ніколи ніхто не дізнається, а тільки буде здогадуватися, дивлячись серіали та фільми, читаючи книжки та статті про різні епохи та різні королівства. І хоча ці криваві, пишні, химерні, розкішні та водночас убивчі часи уже далеко в минулому, все ж таки вони залишили по собі свої "домівки".

А де ж іще знаходиться так багато замків, як не в Об’єднаному Королівстві? Деякі стерті з лиця землі, деякі залишили по собі лише руїни, до якихось можуть дістатися лише сміливці, але чимало з них перетворилися на готелі та забавку для туристів.

Пропонуємо підбірку найкрасивіших старовинних замків-готелів Великобританії.   

Замок Лідс, Графство Кент

Цей замок був побудований у 12 столітті недалеко від Мейдстуона в графстві Кент на гарній зеленій галявині, розміром у майже 203 гектарів, і яка оточена надзвичайно  красивим озером. Попередніми власниками були Генріх VIII, Катерина Арагонська, Королева Елінор і леді Бейлі. Їхні портрети розвішані по всьому замку.

Лідс колись був названий найкрасивішим замком у світі. Зараз він став своєрідним котеджем із номерами люкс і має на території глемпінг. Є навіть окрема «дівоча вежа», з якої відкривається чудові краєвиди на живописну місцевість.

Читайте також: 10-ка одних з найкрасивіших замків у світі

Замок Пекфортон, Чешир

Побудований 175 років тому замок Пекфортон має величезну територію – розміром у 14 570  гектарів. Його грандіозні зали і великі угіддя з’являлися у фільмах і телевізійних шоу, включаючи «Робін Вуд», «Доктор Хто» і «Шерлок Холмс».

Під час Другої Світової Війни Пекфортон використовували як гуртожиток для 200 дітей з обмеженими фізичними можливостями, евакуйованих з Лондона.

У замку є 48 номерів на різний смак і гаманець.

Замок Інверлохі, Шотландія

В оточенні шотландських туманних гір 1863 року цей замок був побудований для Лорда Абінгера. Цей замок належав до одного з найсильніших кланів Шотландії – Комінів.

Перебуваючи тут у 1873 році, Королева Вікторія про замок написала у своєму щоденнику: «Я ніколи не бачила більш яскравого і романтичного куточка».

Сьогодні його вважають найромантичнішим готелем Великобританії.

Замок Торнбері, Глостершир

Був побудований у стилі Тюдорів  ще в 1510 році третім герцогом Букінгемом. Прихистив свого часу Генріха VIII, Анну Болейн і Королеву Мері.

Сьогодні замок-готель пропонує 26 номерів готелю, у більшості - балдахіни або узголів'я ліжка, розкішні тканині, гобелени, каміни і видами на старовинний парк і річку Северн.

Замок Хівер, Графство Кент

Побудований був у 13 столітті, тут пройшло дитинство однієї з найвеличніших королев Англії – Анни Болейн. Сьогодні ця будівля вважається таємничим замком з привидом обезголовленої королеви, який блукає садами королівства.

Кожного століття на території добудовували нові башти та рови. Тому замок має дуже багату «архітектурну» історію.

На території є мальовничі сади, озеро, гольф-клуб, стайні, ферми тощо.

Замок Берклі, Глостершир

Замок 11-го століття, один з найстаріших у Британії, належав багато поколінь аристократичній сім'ї Берклі. Територія володінь налічує 6000 гектарів, на яких також знаходяться великий середньовічний оленячий парк, сади, 18 ферм та протікає річка Северн.

У 1327 році в замку Берклі був убитий король Англії Едуард II.

Для туристів доступні тільки 9 покоїв. А 15% королівства – приватна власність сім’ї Берклі.

Замок Ленглі, Нортумбрії

Побудований у 1350 році, під час правління Едуарда III, замок Ленглі один з небагатьох, кому вдалося зберегти свою архітектурну цілісність.

Має у своєму розпорядженні 18 розкішних номерів, оснащених найсучаснішими зручностями, але зберігших автентичність стилю.

Щодня після сніданку тут є спеціальна екскурсія, на якій можна дізнатися про історію замку та детальніше розглянути усі його приміщення.

Замок Рутін, Уельс

Розташований посеред лісу затишний середньовічний замок 13-го століття. Замок із багатою історією, в якому жили король Артур, Едуард I, Генріх VIII і королева Єлизавета I.

У 2004 році замок придбали  Ентоні й Аманда Сент-Клер, які й витратили понад 4 мільйони фунтів на ремонт, розвиток і реконструкцію майна.

Для гостей сьогодні тут пропонують кухню найвищого ґатунку, послуги унікального спа-центра, сауну під відкритим небом, фітнес-центр, проводять різноманітні відомі середньовічні свята та багато іншого.

Замок Гленапп, Шотландія

Грем і Фей Ковени відновили цей замок баронського стилю 19-го століття з руїн і перетворили його на розкішний заміський будинок. Тепер він наповнився дрібним антикваріатом і картинами, барвистими килимами і химерною ліпниною.

Є 17 номерів в готелі, кожний з яких індивідуально декоровані і мебльовані, мають вид на Ірландське море, сади і ліси неповторної Шотландії.

На території також є тенісний корт, поле для гри в крокет та ресторан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-