Порада туристу: Куди поїхати любителю музики влітку - найкращі музфести Європи

Порада туристу: Куди поїхати любителю музики влітку - найкращі музфести Європи

Укрінформ
Укрінформ обрав найкращі музичні фестивалі і дізнався у якому ритмі пульсуватиме цього літа Європа, у тому числі - Україна.

Музичний фестиваль – чудовий привід для подорожі. І, на щастя, у світі таких заходів безліч. Під час подібних мандрівок гарантований гарний настрій і, як бонус, знайомство з іншою культурою та народами. До того ж, така мета подорожі – майже повна гарантія отримання візи. Адже це зменшує кількість підозр стосовно наміру вашого перебування. Для іноземних посольств – чим більше доказів вашої «туристичної» мети поїздки, тим краще.

Ми пропонуємо вашій увазі територіально найближчі до нас фестивалі – європейські. Укрінформ обрав такі фести, які б мали найбільш цікаву локацію – традиційні сільські місцевості, найкрасивіші міста, морські узбережжя – й об’єднували  професійних і різноманітних виконавців – від сучасних поп-виконавців до найгучніших рок-музикантів. У списку можна знайти не тільки молодіжні фестивалі, а й сімейні, де також будуть відбуватися різні розваги.

Ми також даємо посилання на офіційні сторінки фестивалів, щоб ви могли ознайомитися зі всіма умовами фестивалів і замовити квитки. Радимо не ігнорувати правила, зазначені на сайтах, і детально їх вивчити, адже від того, що можна з собою брати на фестиваль і чи є обмеження у віковій категорії, залежить, чи пропустять вас на територію заходу.  До того ж, на сайтах є більш детальна інформація щодо програми заходів, варіювання цін, локацій і яким шляхом до них краще дістатися.

Сільська місцевість

Село – не значить не якісно, не сучасно і по-бідному. Тільки у сільській місцевості кожної країни панує особливий колорит, знаходяться неповторні краєвиди і зберігається традиційна культура.

Lost Village («Загублене селище») – Графство Лінкольншир, Схід Англії

Для любителів розваг та відпочинку на лоні природи посеред дикого лісу Королівства розташується велика сцена, яку «запалять» понад 40 виконавців, серед яких Ben Klock, Eats Everything , Jack Garratt, Henrik Schwars та інші. Також на фестивалі будуть різні незвичайні сучасні перфоманси, театральні вистави і покази короткометражних фільмів. Удень проводитимуться майстер-класи з йоги, є можливість поніжитися в сауні, пройти ароматерапію та відвідати різні масажі. Також тут буде безліч фудкортів, ярмарка різних цікавих речей (від вінтажних до сучасних виробів), кімната-магії, де можна дізнатися про своє майбутнє, різні розважальні ігри та багато іншого.

Коли: 27 - 29 травня

Ціна: 129 фунтів стерлінгів (з урахуванням розміщення у таборі на три дні) – близько 5 000 гривень

Офіційний сайт: lostvillagefestival.com

Secret solstice («Секрет Сонцестояння») – Рейк’явік, Ісландія

Ніхто не святкує середину літа так, як Ісландія. Тут місцеві вірять у свої місцеві традиції і вірування. Ісландці вірять, що у цей день усі містична сила оживає. Наприклад, у цей день можна зустріти справжніх ельфів. Це щось на кшталт нашого Купала, коли у лісах ніби то можна зустріти мавку або чорта. Взагалі сама Ісландія один з наймальовничіших куточків світу, це вам підтвердять усі затяті мандрівники, які там побували. Так от, у ці дні відбудеться музичний фестиваль Secret Solstice, на якому виступатимуть відомі гурти, такі, як Radiohead, Skream, Bones, Deftones і багато інших. Тут будуть близько 100 музикантів різних жанрів із різних куточків світу. Це фестиваль у ритмі non-stop, музика вщухатиме тільки під ранок. А з 12:00 на сцені знову з’являтимуться все нові і нові гурти та виконавці. На заході також відбуватимуться окремі тематичні вечірки: у геотермальних джерелах, на яхті і навіть у льодовику. Квитки на них можна купити окремо.  Також тут можна влаштувати собі екскурсію біосферними заповідниками Ісландії.

Читайте також: Живий льодовик Ісландії

Коли: 16-19 червня

Ціна: 29900 ісландських крон (з урахуванням розміщення у таборі і тематичних вечірок на чотири дні) – близько 7 000 гривень.

Офіційний сайт: secretsolstice.is

Meadows In The Mountains («Луги в горах») – с. Полковнік Серафімово, Болгарія

Цей фестиваль буде до вподоби особливо тим, хто полюбляє гори і безкрайні полонини. Фестиваль відбуватиметься в Родопських горах, тому запаморочливі краєвиди і романтика – гарантовані. Це традиційний фестиваль фолк-музики, на який збігається еклектичний натовп. На фесті виступатимуть як і фолк-гурти, так і DJ. Тут також будуть спортивні тренери, які проводитимуть заняття щоранку, можна відвідати лікувальний масаж, помедитувати, прийняти звукові ванни, відвідати церемонію какао і поласувати виключно екологічною їжею. Уся атмосфера налаштована на повний відпочинок і гармонію з природою.  

Коли: 10-13 червня

Ціна: 283 болгарських левів (з урахуванням розміщення у таборі на чотири дні і всіх можливих розваг) – приблизно 4200 гривень

Офіційний сайт: meadowsinthemountains.com

Glastonbury («Гластонбері») - Ґластонбері, Англія

Це один з найстаріших фестивалів Великобританії та безперечно найкращий. Тут виступають найвідоміші виконавці, а рівень організації просто зашкалює. Уже на вході вам дадуть купу безкоштовних речей, щоб  зробити ваш відпочинок комфортнішим (зарядний пристрій для мобільного, зручну сумку, мапу фестивалю тощо). Та й сама місцина дуже живописна і є що подивитися. Окрім музики, на гостей чекають незабутні шоу, тематична вечірка, арт-виставки, ярмарок, фудкорти тощо. На території також є медичний центр. А тепер найголовніше - виконавці: Аdele, MUSE, Coldplay, Foals, Disclosure, M83, James Blake, Daughter, Bring Me The Horison, The Lumineers, James Garret та багато інших.

Коли: 22-26 червня

Ціна: 233 фунтів стерлінгів (з урахуванням розміщення у таборі за всі дні) - близько 8600 гривень

Офіційний сайт: glastonburyfestivals.co.uk

Secret Garden Party («Секретна вечірка в саду») – Графство Кембріджшир, Гантінгдон, Схід Англії

Тема цьогорічного фестивалю - Садівники Галактики. Головна мета заходу – пропагування берегти і любити природу. Організатори обіцяють дивувати не тільки інтерактивними розвагами, а футуристичними декораціями. На гостей чекають більше 50 виконавців, серед яких Milky Chance, Submotion Orchestra, Izzy Bizu, La Femme, Formation та інші. Які будуть розваги ще не відомо. До речі, зайдіть на сайт, він вас здивує. Сподіваємося, фестиваль не менше. 

Коли: 21-24 липня

Ціна: 180 фунтів стерлінгів (з урахуванням розміщення у таборі на чотири дні) – приблизно 6600 гривень

Офіційний сайт: secretgardenparty.com

Zaxidfest («Захід») – с. Родатичі, Львівщина, Україна

Український щорічний фестиваль сучасного мистецтва, мета якого популяризація української культури і активного відпочинку серед молоді. Цього року музичними гостями фестивалю стануть Crystal Castles, Enter Shikari, The Misfits, Oomph!,  IAMX, «Воплі Відоплясова», DevilDriver, Emmure, We butter the bread with butter, Pianoбой, Jamala, Vivienne Mort, Brutto, 5 Vymir, Брем Стокер та інші. На території традиційно будуть знаходитися різні спортивні розваги. Щодо інших заходів поки що не відомо.

Коли: 19-21 серпня

Ціна: уточнюється (минулого року квиток коштував 870 гривень за три дні)

Офіційний сайт: zaxidfest.com

Mystery Land («Містична країна») – (20 км від Амстердаму, Нідерланди)

Mystery Land називають найтривалішим фестивалем електронної музики у світі. Містична країна розташувалася на величезній галявині посеред дерев, що оточують річки і озера. Програма пропонує гостям усе –від дабстепу до диско і трансформованого техно: A-Trak, Apollonia, Atmozfears, Boys Noize, Brennan Heart, Dave Clarke,  De Jeugd Van Tegenwoordig, Detroit Love та інші. Хедлайнерами стануть Afrojack, Diplo та Martin Garrix.

Коли: 27-28 серпня

Ціна: 119 євро  (з урахуванням розміщення у таборі на два дні) – близько 5600 гривень

Офіційний сайт: mysteryland.nl

Bestival («Бестиваль») – о. Уайт, Англія

Bestival вражатиме цього року зірками діджеїнгу – Major Lazer, Diplo та інші. Виконавців тут теж налічується багацько, і не тільки електронної музики. Серед представників живої музики - Years&Years, Bastille, Craig David, The Cure, Katy B та багато інших. Тут також проводитимуть тематичні вечірки, заняття спортом, бої мексиканського реслінгу, карнавали,  будуть фудкорти з екологічною їжею тощо. Програму обіцяють дуже насиченою і запевняють, що фестиваль буде ще крутішим, ніж завжди.

Коли: 8-11 вересня

Ціна: 190 фунтів стерлінгів (з урахуванням розміщення у таборі на чотири дні) – близько 7 000 гривень (зараз на сайті відбувається розпродаж)

Офіційний сайт: bestival.net

Міста

Для урбаністів у нас теж є окремий список. Ознайомившись з усіма пам’ятками міста вдень, можна провести прекрасний і драйвовий вечір на музфесті.

Greate Scape («Велика втеча») – Брайтон, Південь Англії

Брайтон гудітиме від величезної кількості меломанів і любителів найсучаснішої музики. На 35 майданчиках, розташованих близько одне від одного,  виступатимуть перспективні музиканти-початківці з авторською музикою. За три дні фестивалю проявлять свою творчість 450 учасників. Окрім концертів можна відвідати коворкінги і музичні майстер-класи. Тут також будуть проходити змагання серед початківців у кіноіндустрії, можна буде подивитися живі мюзикли від Brighton’s Bosco Theatre.

Коли: 19-21 травня

Ціна: 59.50 фунтів стерлінгів – приблизно 2200 гривень

Офіційний сайт: greatescapefestival.com

Primavera sound («Весняна мелодія») – Барселона, Іспанія

Цей фестиваль відбувається в Індустріальному парку, неподалік від берега моря, і вважається найкращим фестивалем в Іспанії. Тут збирається близько 100 тисяч меломанів з усього світу, щоб послухати виконавців різних жанрів. Цього року публіку чекають A.R. Kane, Daughter, The Last Shadow Puppets, PJ Harvey, Pusha T, Radiohead, Richard Dawson, Robert Forster, Savages, Tame Impala,  навіть український виконавець Lubomyr Melnyk та багато інших. Але навіть якщо цей перелік вас не вразив, то Барселона – це вже чудовий привід завітати на фестиваль. Місто тапасу і архітектури Гауді. А якщо набридне і те, і те, то є прекрасна можливість поніжитися на Барселонському пляжі.

Також фестиваль відбудеться у Порто з 9 по 11 червня.

Коли: 1-5 червня

Ціна: 190 євро (за всі дні) – приблизно 5700 гривень

Офіційний сайт: primaverasound.com

Bosco fresh fest («Боско фреш фест») – Москва, Росія

Найбільший Московський опен-ейр BOSCO FRESH FEST відбудеться вп’яте. На сцені виступатимуть «Мумій Троль»,  Іван Дорн , POMPEYA, GusGus, Kwabs , HONNE, On-The-Go та інші. Крім того, формат фестивалю значно розширено: організатори поєднають музику і мистецтво. Також уперше в історії фестивалю з'явиться нічна програма  за участю іменитих діджеїв.

Коли: 4-5 червня

Ціна: от 1200 рублей (за два дня) – близько 500 гривень

Офіційний сайт: boscofreshfest.com

UPark («ЮПарк») – Київ, Україна

У перебігу декількох літніх днів, 6 і 8 липня відвідувачів Upark Festival чекають виступи рок-гуртів світового рівня, під чарівну музику яких зможуть відмінно провести час у колі друзів і однодумців. Фестиваль відбудеться на головному стадіоні столиці НСК «Олімпійський». А тому, навряд чи можна очікувати додаткові розваги. Але і виконавці, які завітають до Києва, точно не дадуть нудьгувати: MUSE, RHCP, The Kills, The Hardkiss, Nothing But Thieves та інші.  

Коли: 6, 8 липня

Ціна: 2700 гривень (на два дні)

Офіційний сайт: facebook.com/uparkfestival

Bilbao BBK («Більбао ББК») – Більбао, Іспанія

У горах Іспанії музичний фестиваль «Більбао ББК» відбуватиметься вже в одинадцяте. За весь час свого існування він значно розширив свою програму і зараз збирає на своїй сцені найкращі гурти і виконавців світу. Цього року на фестивалі виступатимуть як «новачки», так і «ветерани» музичної індустрії: Foals, Pixies, New Order, Arcade Fire, Underworld, Time Impala,  Editors, M83, Years & Years та багато інших. Під час заходу є можливість прогулятися брукованими вулицями старого міста, скоштувати, наприклад, восьминога на грилі або «загубитися» серед різноманіття шедеврів у музеї Гуггенхайма.

Коли: 7-9 липня

Ціна: 120 євро (з урахуванням розміщення у таборі на три дні) – приблизно 3700 гривень

Офіційний сайт: bilbaobbklive.com

Atlas Weekend («Атлас Уїк-енд») – Київ, Україна

Протягом трьох фестивальних днів своєї програми на чотирьох сценах представлять різножанрові музиканти з України, Росії, Білорусі, Європи і США. Серед запрошених гостей «Сплін», Kwabs, Apocalyptica, GusGus, Іван Дорн, Бумбокс, Pianoбой, Onuka, 5'nizza, Jamala, The Maneken, The Retuses, The Erised, Brunettes Shoot Blondes, I Am Waiting For You Last Summer та багато-багато інших. Прекрасним доповненням до музичної частини ATLAS WEEKEND стануть: театральні та мистецькі вистави, спортивні та дитячі зони, десятки відкритих локацій з розвагами і можливістю відпочинку для всієї родини, зона ярмарки, гастрономічна зона і багато іншого. Протягом трьох днів ATLAS WEEKEND не припинятиме свою роботу ні на хвилину. Для тих, хто не захоче залишати опен-ейр навіть вночі, на території фестивалю працюватиме наметове містечко двох рівнів. Для всіх відвідувачів передбачена можливість багаторазового входу, що дає можливість поєднувати фестиваль з прогулянками містом.

Коли: 8-10 липня

Ціна: 990 гривень ( за три дні)

Офіційний сайт: facebook.com/atlasweekend/

Sziget («Острів») – Будапешт, Угорщина

Фестиваль Sziget – один із найбільших європейських фестивалів, що відбувається щоліта в серпні з 1993 року на дунайському острові Hajógyári sziget в Обуді. Музична програма фестивалю є багатожанровою, а крім неї є багато інших — театральна, мистецька, циркова. Щодня — близько 250 програм на 60 майданчиках та сценах. Протягом тижня буде можливість почути ряд музичних жанрів, і безліч міжнародних рок-і поп-виконавців: Rihanna, Bloc Party, UNKLE, Jake Bugg, Muse та багато-багато інших. Україну цього року на фестивалі представлятимуть Brunettes Shoot Blondes.

Коли: 10-17 серпня

Ціна: 249 євро (з урахуванням розміщення у таборі на 7 днів)

Офіційний сайт: szigetfestival.com

Flow («Потік») – Гельсінкі, Фінляндія

Flow – фестиваль у найкращих хіпстерських традиціях. Головними гостями фестивалю стануть Sia, Іggy Pop, Massive Attack, The Kills, Jamie XX, Ben Klock, Savages, The Last Shadow Puppets, M83, New Order, Daughter. Протягом дня працюватимуть фудкорти з виключно органічною їжею. Також у рамках фестивалю відбудеться виставка місцевих митців. А після насиченої ночі є можливість розслабитись у фінській сауні.

Коли: 12-14 серпня

Ціна: 175 євро (за три дні) – близько 5300 гривень

Офіційний сайт: flowfestival.com

Lollapalooza («Лолапалуза») – Берлін, Німеччина

Взагалі це щорічний музичний фестиваль і один з найвідоміших у США, що проводиться в Чикаго (Іллінойс), що демонструє альтернативні, хеві-метал, хіп-хоп і панк-рок гурти. Він також має аналоги у Буенос-Айресі, Сан-Паулу, а з минулого року – й у Берліні. У Німеччині він проходить у мальовничому парку Treptower, що розташований уздовж річки Шпрее на сході міста. Найочікуваніші виконавці фестивалю: Radiohead, Kings of Leon, New Order, Milke Chance, James Blake, Years & Years. Також себе можна буде розважити виставами вуличного театру, цирку, акробатів, вуличним ярмарком та виставкою сучасного мистецтва. Також тут є зона Kidzapalooza для дітей віком до 14 років.

Коли: 10-11 вересня

Ціна: 139 євро (за два дні), для дітей (11-14 років) – 19 євро – близько 4200 гривень і 600 гривень. Дітям до 11 років вхід – безкоштовний

Офіційний сайт: lollapaloozade.com/en

Біля моря

Море, сонце, пляж і музика - найкраще поєднання для повного релаксу.

Isle Wight Festival («Фестиваль Острів Уайт») - о. Уайт, Англія

Фестиваль на Острові Уайт був визнаний Англією найкращим сімейним фестивалем у 2015 році. Цього року головним хедлайнером стане гурт Queen разом з Адамом Ламбертом, серед інших виконавців – представники рок і електро-індустрії. Також тут буде створено окремий ярмарок, циркова зона, цікаві декорації, фудкорти та розваги для дітей.

Коли: 9-12 червня

Ціна: 195.50 фунтів стерлінгів (з урахуванням розміщення у таборі на чотири дні за особу) – приблизно – 7100 гривень

Офіційний сайт: isleofwightfestival.com

Love International («Міжнародна любов») - Тисни, Хорватія

Фестиваль відбувається на території відокремленого курортний готель з садом і власною бухтою, оточений морем з усіх боків. Тут виступатимуть різні ді-джеї світового класу: Axel Boman, Ben UFO, Bicep, Craig Richards, Dixon, Eats Everything, Felix Dickinson, Jackmaster  та багато-багато інших. Окрім музики, тут можна приємно провести дні на синіх водах Адріатичного моря або прогулятися старим містом Тисни і помилуватися місцевим гірським рельєфом.

Коли: 29 червня - 6 липня

Ціна: 1080 кун (за тиждень) – близько 4300 гривень

Офіційний сайт: loveinternationalfestival.com

Open’er  («Відкривач») – Гдиня, Польща

Цей фестиваль вабить не тільки тим, що розташований на Поморському узбережжі Польщі, відомими виконавцями, а й дешевими авіаквиткам та пивом, на відміну від інших європейських фестивалів. Та й узагалі – до аеропорту рукою подати. Тут виступатимуть The Last Shadow Puppets, Bastille, Florence + The Machine, Foals, KYGO, M83, RHCP, Time Impala, Wiz Khalifa і навіть польський оркестр та багато інших. Також тут буде спортивна зона і зона для дітей, покази мод, фудкорти, арт-виставки тощо.

Коли: 29 червня - 2 липня

Ціна: 629 злотих (з урахуванням розміщення у таборі на чотири дні)

Офіційний сайт: opener.pl

Camp Bestival («Табір Бестиваль») – Дорсет, Англія

У двох кроках від замку Корф і Юрського узбережжя у мальовничому містечку Англії - цей фестиваль ідеально підходить для відпочинку із сім’єю. І хоча перелік виконавців вас зовсім може не вразити, але локація фестивалю і запропоновані інші розваги не дадуть нудьгувати. До того ж узбережжя дуже близько.  Серед запрошених гостей: Tears for Fears, Louis Berry, Katy B, Jamie Lawson та інші. Програма заходу насичена. Тут буде безліч розваг для дітей – від майстер-класів до спеціальних вистав, для дорослих також проведуть різні театральні постановки і комічні стенд-апи, виступатимуть різні поети та письменники, є фудкорти і атракціони.  

Коли: 28-31 липня

Ціна: 197.50 фунтів стерлінгів (з урахуванням розміщення у таборі на чотири дні за особу) – приблизно 7200 гривень

Офіційний сайт: campbestival.net

В Україні ж ми з нетерпінням чекаємо фестиваль музики та спорту Crazzzy Days, який минулого року відбувся у Лазурному,  і музичний фестиваль Anotherland. Пліткують, що організатори збираються проводити їх і цього року, але поки що, на жаль, деталі не відомі.

Автор: Наталія Яроповець

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-